2016-09-08 14:05

2016-09-08 14:05

Tallar i blickpunkten

ARVIKA: Dammprojektet

Tre tallar och tillhörande markarbeten vid bygget av huvuddammen i Östra Sund reser frågetecken runt projektet.

Enligt ett pressmeddelande från Arvika kommun kan inte tre tallar vid landfästet till den tilltänkta huvuddammen i Östra Sund sparas enligt de ursprungliga planerna. Tallarna har ett stort mervärde för bland annat de boende i området.

– Vi är såklart sorgsna över att behöva avverka dessa tallar, eftersom de har stor betydelse för de som bor i området. Men de åtgärder som skulle krävas för att spara tallarna är inte samhällsekonomiskt försvarbara. Vi funderar nu på hur vi genom kompensationsåtgärder skulle kunna ge tillbaka kultur- och miljövärden till bygden, säger Elin Alsterhag, chef, teknisk stab, Arvika Teknik AB.

Arvika Nyheter hoppas kunna återkomma i ärendet. En fråga är hur stor påverkan på miljön avkunnade domar tillåter.

Enligt ett pressmeddelande från Arvika kommun kan inte tre tallar vid landfästet till den tilltänkta huvuddammen i Östra Sund sparas enligt de ursprungliga planerna. Tallarna har ett stort mervärde för bland annat de boende i området.

– Vi är såklart sorgsna över att behöva avverka dessa tallar, eftersom de har stor betydelse för de som bor i området. Men de åtgärder som skulle krävas för att spara tallarna är inte samhällsekonomiskt försvarbara. Vi funderar nu på hur vi genom kompensationsåtgärder skulle kunna ge tillbaka kultur- och miljövärden till bygden, säger Elin Alsterhag, chef, teknisk stab, Arvika Teknik AB.

Arvika Nyheter hoppas kunna återkomma i ärendet. En fråga är hur stor påverkan på miljön avkunnade domar tillåter.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.