2016-09-08 18:09

2016-09-08 18:09

Färgglatt och fantasifullt på Galleri 39

ARVIKA: Två arbetskamrater ställer ut tillsammans

Två arbetskamrater ställer ut tillsammans på Galleri 39 i Arvika den närmaste veckan. Utställningen ”Vi två” visar textilier och återvinningskonst.

De träffades genom jobbet och upptäckte att de hade ett gemensamt intresse i att skapa. Samantha Torstensson är sen tidigare inne på återvinningskonst, att ta vara på gamla saker och gammalt material och forma något nytt av det.

Lappteknik

Camilla Grehn stickar och syr, inte minst i lappteknik. Både täcken och löpare i fina färgkombinationer finns med på utställningen.

– Hon frågade mig om vi inte kunde göra något tillsammans, berättar Samantha Torstensson – och så blev det.

På lördag är det vernissage för utställningen. De har byggt upp små miljöer i utställningslokalen. Bland annat ett ”sovrum” med en bädd med ett täcke i lappteknik, ett nattduksbord med en bordslampa som är tillverkad av äldre böcker i vackra omslag och med en lampskärm som också den är tillverkad av återanvänt material.

– Jag har också gjort en del tygtavlor för att knyta an till Camillas textilier, säger Samantha Torstensson.

Hon använder ofta gamla leksaker till olika saker. På utställningen har de uppdraget att sprida små budskap genom att vara hållare för tänkvärda ord. Men de finns också som prydnad på burkar.

Äggskal

Tröjor, vantar, benvärmare, sockor, sjalar, Camilla Grehn stickar det mesta. Till utställningen har hon även stickat en klänning, utan mönster, bara med utgångspunkt från sig själv. Hon tyckte det var roligt att prova.

Äggskal är ett annat exempel på material som Samantha Torstensson har använt i en tavla som visas på utställningen. Hon har först limmat på krossat skal för att få en struktur på underlaget och sedan målat ett motiv på det, ett dansande par i svart, rött och vitt.

Båda upplever att ju mer de håller på, desto fler idéer får de.

– Det finns hur mycket som helst att göra.

De träffades genom jobbet och upptäckte att de hade ett gemensamt intresse i att skapa. Samantha Torstensson är sen tidigare inne på återvinningskonst, att ta vara på gamla saker och gammalt material och forma något nytt av det.

Lappteknik

Camilla Grehn stickar och syr, inte minst i lappteknik. Både täcken och löpare i fina färgkombinationer finns med på utställningen.

– Hon frågade mig om vi inte kunde göra något tillsammans, berättar Samantha Torstensson – och så blev det.

På lördag är det vernissage för utställningen. De har byggt upp små miljöer i utställningslokalen. Bland annat ett ”sovrum” med en bädd med ett täcke i lappteknik, ett nattduksbord med en bordslampa som är tillverkad av äldre böcker i vackra omslag och med en lampskärm som också den är tillverkad av återanvänt material.

– Jag har också gjort en del tygtavlor för att knyta an till Camillas textilier, säger Samantha Torstensson.

Hon använder ofta gamla leksaker till olika saker. På utställningen har de uppdraget att sprida små budskap genom att vara hållare för tänkvärda ord. Men de finns också som prydnad på burkar.

Äggskal

Tröjor, vantar, benvärmare, sockor, sjalar, Camilla Grehn stickar det mesta. Till utställningen har hon även stickat en klänning, utan mönster, bara med utgångspunkt från sig själv. Hon tyckte det var roligt att prova.

Äggskal är ett annat exempel på material som Samantha Torstensson har använt i en tavla som visas på utställningen. Hon har först limmat på krossat skal för att få en struktur på underlaget och sedan målat ett motiv på det, ett dansande par i svart, rött och vitt.

Båda upplever att ju mer de håller på, desto fler idéer får de.

– Det finns hur mycket som helst att göra.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.