2016-09-06 10:39

2016-09-06 10:39

Utbildas i motionsspår

ARVIKA: Kommuner och skidförbundet gör gemensam sak

Under hösten håller hålls utbildningar om dagens motions- och tävlingsspår.

Det är Arvika, Eda, Säffle, och Årjäng kommuner som tillsammans med Svenska skidförbundet och SISU idrottsbildarna håller i utbildningarna om dagens motions- och tävlingsspår. Detta för att bidra till en ökad tillgänglighet för allmänheten.

Hela vägen

Föreningar, kommunala fritidsverksamheter och privatpersoner har möjlighet att gå utbildningen som sker vid två tillfällen under hösten. Första gången är den 15 september på Arvika bibliotek. Utbildningen ska ge kunskap i hur man får till bra motions- och tävlingsspår från planering, dikning, röjning till spårmärkning och hur man bäst jobbar med natur- och konstsnö.

Folkhälsa

Utbildningsansvarige Per-Åke Yttergård på Svenska skidförbundet håller i utbildningen.

– Att komma ut i skogen och röra på sig är mycket viktig ur folkhälsoperspektiv. Skidåkning är ett utmärkt sätt att röra på sig för alla åldrar. Tillgängligheten till bra motions- och skidspår är avgörande för hur har vi inte tillgång till bra spår så är det ingen som håller på med det. Dagens moderna skidutrustning gör att man inte själv kan gå ut och trampa upp egna spår som man kunde förr. Det jobb som görs med motions- och skidspår av kommuner, föreningar och i privat regi bidrar till folkhälsan, säger han i ett pressmeddelande

Det är Arvika, Eda, Säffle, och Årjäng kommuner som tillsammans med Svenska skidförbundet och SISU idrottsbildarna håller i utbildningarna om dagens motions- och tävlingsspår. Detta för att bidra till en ökad tillgänglighet för allmänheten.

Hela vägen

Föreningar, kommunala fritidsverksamheter och privatpersoner har möjlighet att gå utbildningen som sker vid två tillfällen under hösten. Första gången är den 15 september på Arvika bibliotek. Utbildningen ska ge kunskap i hur man får till bra motions- och tävlingsspår från planering, dikning, röjning till spårmärkning och hur man bäst jobbar med natur- och konstsnö.

Folkhälsa

Utbildningsansvarige Per-Åke Yttergård på Svenska skidförbundet håller i utbildningen.

– Att komma ut i skogen och röra på sig är mycket viktig ur folkhälsoperspektiv. Skidåkning är ett utmärkt sätt att röra på sig för alla åldrar. Tillgängligheten till bra motions- och skidspår är avgörande för hur har vi inte tillgång till bra spår så är det ingen som håller på med det. Dagens moderna skidutrustning gör att man inte själv kan gå ut och trampa upp egna spår som man kunde förr. Det jobb som görs med motions- och skidspår av kommuner, föreningar och i privat regi bidrar till folkhälsan, säger han i ett pressmeddelande