2016-08-11 11:44

2016-08-11 17:27

Fängelse för skottlossning

EDA: En av de fyra inblandade döms

I dag kom domen mot de fyra männen som avlossade två skott mot tre personer på torget i Åmotfors, Eda kommun. En 31-årig man döms till fängelse i 18 månader för grovt vapenbrott och olaga hot.

Händelsen utspelade sig den 12 maj 2016, då de fyra männen tillsammans åkte till torget i Åmotfors. I samförstånd hade de med sig ett avsågat hagelgevär i bilen, som den dömde 31-åringen avlossade två skott med mot tre personer som befann sig på torget.

Maskerade män

21.33 kom det första samtalet till larmcentralen där anmälaren beskrev händelsen kortfattat, att fyra personer bärande mask för ansiktet gick ur en bil. Efter började den dömde skjuta, samt att han riktade vapnet mot anmälarens kamrater.

Ingen person skadades vid skottlossningen. Anmälaren uppgav att personerna färdades i en silverfärgad bil, som polisen senare påträffade i Jössefors där de fyra männen även greps kort efter skottlossningen.

Patroner från vapnet hittades på torget i Åmotfors efter brottsplatsundersökning och vapnet kunde senare spåras till en skogsdunge i närheten där männen dumpat det i flykten. 31-åringen ska även betala skadestånd till de tre personerna som blev utsatta för skottlossningen på 15 000 kronor vardera. En av de fyra männen, 24 år, döms till dagsböter för ringa narkotikabrott efter att polisen hittat narkotikaklassade tabletter i hans ägo.

Händelsen utspelade sig den 12 maj 2016, då de fyra männen tillsammans åkte till torget i Åmotfors. I samförstånd hade de med sig ett avsågat hagelgevär i bilen, som den dömde 31-åringen avlossade två skott med mot tre personer som befann sig på torget.

Maskerade män

21.33 kom det första samtalet till larmcentralen där anmälaren beskrev händelsen kortfattat, att fyra personer bärande mask för ansiktet gick ur en bil. Efter började den dömde skjuta, samt att han riktade vapnet mot anmälarens kamrater.

Ingen person skadades vid skottlossningen. Anmälaren uppgav att personerna färdades i en silverfärgad bil, som polisen senare påträffade i Jössefors där de fyra männen även greps kort efter skottlossningen.

Patroner från vapnet hittades på torget i Åmotfors efter brottsplatsundersökning och vapnet kunde senare spåras till en skogsdunge i närheten där männen dumpat det i flykten. 31-åringen ska även betala skadestånd till de tre personerna som blev utsatta för skottlossningen på 15 000 kronor vardera. En av de fyra männen, 24 år, döms till dagsböter för ringa narkotikabrott efter att polisen hittat narkotikaklassade tabletter i hans ägo.

  • Robert Nilsson