2016-08-07 16:22

2016-08-08 13:24

Miriam Bryant lockade storpublik

ARVIKA: Hamnfestens biljetter sålde slut

Miriam Bryant var populärast. Biljetterna såldes slut under lördagen och Arvika Hamnfest hade himla tur med helgens ostadiga väder. Som på beställning höll sig regnet borta i kulisserna under kvällarna.

Mellovinnaren Frans kickade igång kalaset i torsdags med både covers och egna låtar som alla åldrar kunde haka på. Han kastade ut vatten på publiken, hoppade så att skosnörena gick upp, men framför allt smickrade han givetvis publiken.

– Är alla okej, alla överlever. Det är jobbigt att hoppa! ropade Frans.

Lovordade Sabina Ddumba var först ut på stora scenen under fredagen. En blandning av lågmäldhet och spirande upprymdhet infanns sig i hennes framtoning. Första låt ut var ’’Scarred for life’’. Och det blev också frän dans á la Beyoncé tillsammans med gospelkören. Framförallt har hon hitlåtar som är svåra att ignorera. Effortless och Kingdom come ger både hjärnan och hjärtat bränsle. Och när låten Not too young kom skrek publiken extra mycket och fler rusade till scenen.

Många sjöng med

Under fredagen spelade också bland andra Packmopedsturnén, Den svenska björnstammen, Freddy Kalas och Icona Pop. Alla artisterna lockade stor publik. Packmopedsturnén med en busaktig Dregen drog över speltiden. Sammantaget var det en salig blandning av låtar eftersom Pontare, Dregen, Love Antell, Göran Samuelsson och Elin Rut är så olika och alla körde sina favoriter. Freddy Kalas är deras motsats – en norsk DJ med texter i stil med Markoolio. Väldigt många sjöng med, dansade limbo och kunde alla låtar om både hey ho, båtar och afterski.

Den svenska björnstammens framträdande var bohemiskt oskyldigt gulligt med ostyrig spontandans, men texterna och svänget är smart uttänkt. Det var fart i dojorna, publiken blev smittade och intresset hölls vid liv under hela konserten. Också Icona Pop är klara favoriter hos många. Tjejerna vet hur en show ska se ut och de hade olika danser för varje låt. Till och med synkroniserad ibland. De gav beröm till Arvikapubliken: ’’Ni är grymma!’’ Det syntes också i deras ögon att de menade vad de sa.

Fotbollsmatch

Under lördagen var det dags för Måns som innan konserten gick som en ’’vanlig’’ människa ute på stan på väg till spelningen. Tidigare under dagen hade han också spelat en fotbollsmatch tillsammans med bandet på Viksvallen.

– Det krävdes att komma till Arvika för att vinna – och det var det värt, sa Måns.

Man känner igen Måns stil. ’’Heroes’’ kom sist, men till allas belåtenhet. Måns bjöd också på den hittills ej släppta gitarrbaserade balladen ’’Wrong decision’’. Den mest personliga låten han har skrivit, menade han.

Betydligt mer rock blev det med Arvikabandet Gain Eleven. Bandet är tajtare än någonsin och nya ’’High frequency’’ är en solklar dansant hit. Senare på kvällen var det sedan dags för omåttligt populära Miriam Bryant som berättade att låttexterna ofta handlar om parrelationer. Vi fick höra den nya låten ’’Game’’, och vi är vana hennes spontana infall och sköna attityd:

– Kom igen nu ni i ormgropen här framme och ni latmaskar på VIP-hyllan – veva med armarna!

Mellovinnaren Frans kickade igång kalaset i torsdags med både covers och egna låtar som alla åldrar kunde haka på. Han kastade ut vatten på publiken, hoppade så att skosnörena gick upp, men framför allt smickrade han givetvis publiken.

– Är alla okej, alla överlever. Det är jobbigt att hoppa! ropade Frans.

Lovordade Sabina Ddumba var först ut på stora scenen under fredagen. En blandning av lågmäldhet och spirande upprymdhet infanns sig i hennes framtoning. Första låt ut var ’’Scarred for life’’. Och det blev också frän dans á la Beyoncé tillsammans med gospelkören. Framförallt har hon hitlåtar som är svåra att ignorera. Effortless och Kingdom come ger både hjärnan och hjärtat bränsle. Och när låten Not too young kom skrek publiken extra mycket och fler rusade till scenen.

Många sjöng med

Under fredagen spelade också bland andra Packmopedsturnén, Den svenska björnstammen, Freddy Kalas och Icona Pop. Alla artisterna lockade stor publik. Packmopedsturnén med en busaktig Dregen drog över speltiden. Sammantaget var det en salig blandning av låtar eftersom Pontare, Dregen, Love Antell, Göran Samuelsson och Elin Rut är så olika och alla körde sina favoriter. Freddy Kalas är deras motsats – en norsk DJ med texter i stil med Markoolio. Väldigt många sjöng med, dansade limbo och kunde alla låtar om både hey ho, båtar och afterski.

Den svenska björnstammens framträdande var bohemiskt oskyldigt gulligt med ostyrig spontandans, men texterna och svänget är smart uttänkt. Det var fart i dojorna, publiken blev smittade och intresset hölls vid liv under hela konserten. Också Icona Pop är klara favoriter hos många. Tjejerna vet hur en show ska se ut och de hade olika danser för varje låt. Till och med synkroniserad ibland. De gav beröm till Arvikapubliken: ’’Ni är grymma!’’ Det syntes också i deras ögon att de menade vad de sa.

Fotbollsmatch

Under lördagen var det dags för Måns som innan konserten gick som en ’’vanlig’’ människa ute på stan på väg till spelningen. Tidigare under dagen hade han också spelat en fotbollsmatch tillsammans med bandet på Viksvallen.

– Det krävdes att komma till Arvika för att vinna – och det var det värt, sa Måns.

Man känner igen Måns stil. ’’Heroes’’ kom sist, men till allas belåtenhet. Måns bjöd också på den hittills ej släppta gitarrbaserade balladen ’’Wrong decision’’. Den mest personliga låten han har skrivit, menade han.

Betydligt mer rock blev det med Arvikabandet Gain Eleven. Bandet är tajtare än någonsin och nya ’’High frequency’’ är en solklar dansant hit. Senare på kvällen var det sedan dags för omåttligt populära Miriam Bryant som berättade att låttexterna ofta handlar om parrelationer. Vi fick höra den nya låten ’’Game’’, och vi är vana hennes spontana infall och sköna attityd:

– Kom igen nu ni i ormgropen här framme och ni latmaskar på VIP-hyllan – veva med armarna!

  • Karin Gustafsson