2016-08-01 22:42

2016-08-02 08:12

Sågverk övertändes

ÅMOTFORS

(UPPDATERAD) Vid 22.30-tiden på måndagskvällen fick räddningstjänsten larm om en brand i ett sågverk i Åmotfors.

– Det var kraftig rökutveckling från den del av sågverket som kallas för gamla hyvleriet. Branden är inte under kontroll men begränsad och verkar inte sprida sig, säger Mattias Larsson, räddningschef i Arvika.

Ingen människa kom till skada i samband med branden eftersom bruket var stängt när elden startade.

– Vi vet inte var branden började och släckningsarbetet kommer ta flera timmar. Fokus ligger på att inte branden sprider sig till intilliggande lokaler och det tror jag vi kan lyckas med, säger Mattias Larsson.

Tidigt på tisdagsmorgonen hade räddningstjänsten kunnat börja avrunda sin insats och läget var under kontroll.

Branden ska ha startat i en hyvel.

Enligt polisen finns ingen misstanke om brott.

– Det var kraftig rökutveckling från den del av sågverket som kallas för gamla hyvleriet. Branden är inte under kontroll men begränsad och verkar inte sprida sig, säger Mattias Larsson, räddningschef i Arvika.

Ingen människa kom till skada i samband med branden eftersom bruket var stängt när elden startade.

– Vi vet inte var branden började och släckningsarbetet kommer ta flera timmar. Fokus ligger på att inte branden sprider sig till intilliggande lokaler och det tror jag vi kan lyckas med, säger Mattias Larsson.

Tidigt på tisdagsmorgonen hade räddningstjänsten kunnat börja avrunda sin insats och läget var under kontroll.

Branden ska ha startat i en hyvel.

Enligt polisen finns ingen misstanke om brott.