2016-08-01 12:22

2016-08-01 12:42

Kommunen köper Dahlinhuset

ARVIKA: Brandskadad fastighet byter ägare

(UPPDATERAD) Den brandskadade fastigheten vid torget byter ägare.
På måndagen blev det klart att kommunala bostadsbolaget Arvika Fastighets AB köper fastigheten.

Arvika Nyheter rapporterade i måndagstidningen att kommunala bostadsbolaget Arvika Fastighets AB och Lennart Johansson Fastigheter för diskussioner om ett förvärv.

Och på måndagen blev det klart.

– Vi har inte de personella resurser som krävs för att återuppföra en likvärdig byggnad. Vi är därför glada över att ha lyckats hitta en lösning där Arvika Fastighets AB förvärvar bolaget som äger fastigheten och tar över projektet med återuppförandet. Det är en betydelsefull fastighet i Arvika och vi kan inte tänka oss en bättre lämpad aktör för detta än Arvika Fastighets AB, säger Henrik Johansson på Lennart Johansson Fastigheter i ett pressmeddelande.

Bolagen har kommit överrens om att Arvika Fastigheter AB ska ta över aktierna i bolaget gällande fastigheten. De får även rätt till försäkringsersättningen.

Nu tänker Arvika Fastighets AB återuppföra en likvärdig byggnad. Det innebär inte att den nya byggnaden kommer att se exakt likadan ut, men den ska ha samma ändamål som före branden. Den nya fastigheten kommer alltså ha bostäder samt butiker. Rivning och nyprojektering kommer att inledas omgående.

Fastigheten har sedan tidigare beviljats rivningslov av myndighetsnämnden i Arvika kommun.

Tillträdde skedde på måndagen.

Arvika Nyheter rapporterade i måndagstidningen att kommunala bostadsbolaget Arvika Fastighets AB och Lennart Johansson Fastigheter för diskussioner om ett förvärv.

Och på måndagen blev det klart.

– Vi har inte de personella resurser som krävs för att återuppföra en likvärdig byggnad. Vi är därför glada över att ha lyckats hitta en lösning där Arvika Fastighets AB förvärvar bolaget som äger fastigheten och tar över projektet med återuppförandet. Det är en betydelsefull fastighet i Arvika och vi kan inte tänka oss en bättre lämpad aktör för detta än Arvika Fastighets AB, säger Henrik Johansson på Lennart Johansson Fastigheter i ett pressmeddelande.

Bolagen har kommit överrens om att Arvika Fastigheter AB ska ta över aktierna i bolaget gällande fastigheten. De får även rätt till försäkringsersättningen.

Nu tänker Arvika Fastighets AB återuppföra en likvärdig byggnad. Det innebär inte att den nya byggnaden kommer att se exakt likadan ut, men den ska ha samma ändamål som före branden. Den nya fastigheten kommer alltså ha bostäder samt butiker. Rivning och nyprojektering kommer att inledas omgående.

Fastigheten har sedan tidigare beviljats rivningslov av myndighetsnämnden i Arvika kommun.

Tillträdde skedde på måndagen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.