2016-07-31 17:22

2016-07-31 17:22

Odödlig poet vars avtryck förenar

ARVIKA: Bakgårdsfestivalen även i år

En tatuering visade sig ha betydelse för Bakgårdsfestivalens innehåll när det trots allt blev en festival i Arvika.

Tatueringen i fråga var namnet på en av våra stora poeter, Dylan Thomas. Den som bar tatueringen strax ovanför sitt hjärta var poeten Klara Norling. Arrangören Peter Olsson hade visserligen hört talas om Norling tidigare men via en artikel med bild i tidskriften Populär Poesi visste han helt säkert att de var själsfränder. Både gillar ju Thomas.

– Jag har läst Thomas igen tack vare Klara, säger Olsson.

– Jag blev hedrad och förvånad när jag blev inbjuden hit, säger Klara.

Kärlek

Klaras bidrag till festivalen var en kärlekshistoria, om kärleken till Alexander, poesi som uppskattades stort av publiken. ”I morgondimmans fukt visste jag att drömmen hade med dig att göra”, läste Klara bland annat.

– Jag är inte mer än kött och jag sökte min like, säger hon.

– Hon är hudlös och fantastisk, säger Peter Olsson.

Kraut

Bakgårdsfestivalen innehöll inte bara poesi utan hade bland annat krautrock som tema, vilket inledde och avslutade festivalen med Bird and Beast och Paper. Däremellan var det dans, musik, just poesi – även med Joanna Lundberg, sing- och songwriters och punk.

Festivalen lades som bekant ner, men återuppstod.

– Ett populärt inslag i Arvika, många tjatade på mig, säger Peter Olsson. Jag sa länge nej men till slut sa jag ja på villkor att de som tjatade ställde upp och hjälpte till, och det har de gjort.

Fredrik-ar

John Moose, Bröderna Lindgren (feat Patrik Arve, Britta Persson och Anja Brigell), Oak Lake Space Collective, Katthem, Fredrik Uvefalk samt en annan Fredrik från Arvika, Fredrik Berntsson, eller nu dj Fred White, uppträdde också.

Dj-Fredrik inte bara underhöll, han var även en av personerna bakom festivalen.

– Har hjälp dem med några band, Bröderna Lindgren och Paper, och kommit med några råd. Jag har även stöttat med tekniklösningar, att vi ska få ihop det på bästa sätt. Bra ljud och ljus är viktigt och så har jag hjälpt till med marknadsföringen.

Paper

Avslutande Paper blev nog festivalens höjdpunkt, en festival som lockade 250 betalande – det fanns plats för fler.

– Vi kunde haft det dubbla, men det här är en fin och stämningsfull festival. Man kommer fram till mig och säger att man haft en av sina bästa kvällar i sitt liv. Jag är väldigt nöjd med stämningen, säger Peter Olsson.

Tatueringen i fråga var namnet på en av våra stora poeter, Dylan Thomas. Den som bar tatueringen strax ovanför sitt hjärta var poeten Klara Norling. Arrangören Peter Olsson hade visserligen hört talas om Norling tidigare men via en artikel med bild i tidskriften Populär Poesi visste han helt säkert att de var själsfränder. Både gillar ju Thomas.

– Jag har läst Thomas igen tack vare Klara, säger Olsson.

– Jag blev hedrad och förvånad när jag blev inbjuden hit, säger Klara.

Kärlek

Klaras bidrag till festivalen var en kärlekshistoria, om kärleken till Alexander, poesi som uppskattades stort av publiken. ”I morgondimmans fukt visste jag att drömmen hade med dig att göra”, läste Klara bland annat.

– Jag är inte mer än kött och jag sökte min like, säger hon.

– Hon är hudlös och fantastisk, säger Peter Olsson.

Kraut

Bakgårdsfestivalen innehöll inte bara poesi utan hade bland annat krautrock som tema, vilket inledde och avslutade festivalen med Bird and Beast och Paper. Däremellan var det dans, musik, just poesi – även med Joanna Lundberg, sing- och songwriters och punk.

Festivalen lades som bekant ner, men återuppstod.

– Ett populärt inslag i Arvika, många tjatade på mig, säger Peter Olsson. Jag sa länge nej men till slut sa jag ja på villkor att de som tjatade ställde upp och hjälpte till, och det har de gjort.

Fredrik-ar

John Moose, Bröderna Lindgren (feat Patrik Arve, Britta Persson och Anja Brigell), Oak Lake Space Collective, Katthem, Fredrik Uvefalk samt en annan Fredrik från Arvika, Fredrik Berntsson, eller nu dj Fred White, uppträdde också.

Dj-Fredrik inte bara underhöll, han var även en av personerna bakom festivalen.

– Har hjälp dem med några band, Bröderna Lindgren och Paper, och kommit med några råd. Jag har även stöttat med tekniklösningar, att vi ska få ihop det på bästa sätt. Bra ljud och ljus är viktigt och så har jag hjälpt till med marknadsföringen.

Paper

Avslutande Paper blev nog festivalens höjdpunkt, en festival som lockade 250 betalande – det fanns plats för fler.

– Vi kunde haft det dubbla, men det här är en fin och stämningsfull festival. Man kommer fram till mig och säger att man haft en av sina bästa kvällar i sitt liv. Jag är väldigt nöjd med stämningen, säger Peter Olsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.