2016-06-14 08:52

2016-06-14 08:52

Tidigare brottsmisstänkt vill ha skadestånd

ARVIKA

En man i 25-årsåldern som tidigare har varit misstänkt för flera fall av stöld och ett fall av grov stöld, ansöker nu om ersättning från staten för tiden han satt frihetsberövad.

Mannen satt frihetsberövad i en dryg vecka och dömdes senare till 18 månaders fängelser – men för andra misstankar än de som han varit häktad för. Åklagaren lade senare ner förundersökningen för det mannen satt häktad för, varför mannen nu kräver ersättning av staten. Det framgår i en ansökan till justitiekanslern.

Mannen satt frihetsberövad i en dryg vecka och dömdes senare till 18 månaders fängelser – men för andra misstankar än de som han varit häktad för. Åklagaren lade senare ner förundersökningen för det mannen satt häktad för, varför mannen nu kräver ersättning av staten. Det framgår i en ansökan till justitiekanslern.