2016-06-14 12:46

2016-06-14 15:15

Räddningstjänsten på skattjakt

ARVIKA

Räddningstjänsten i Arvika övade med sin nya hävare i går.

Övningsobjektet var det brända huset på torget, och för att få dubbel nytta av övningen passade brandmännen på att försöka hämta ut kvarblivna värdesaker i lägenheterna.

– Vi har fått önskemål om att försöka ta ut föremål som ligger nära fönstren, smycken och saker med affektionsvärde, men det är väldigt svårt. Man kommer inte in mer än ungefär en meter. Det är helt förstört där inne, säger arbetsledaren Magnus Bengtsson.

Ett föremål som han trodde var ett smyckeskrin hade man dock lyckats få ut när AN kom förbi.

Övningsobjektet var det brända huset på torget, och för att få dubbel nytta av övningen passade brandmännen på att försöka hämta ut kvarblivna värdesaker i lägenheterna.

– Vi har fått önskemål om att försöka ta ut föremål som ligger nära fönstren, smycken och saker med affektionsvärde, men det är väldigt svårt. Man kommer inte in mer än ungefär en meter. Det är helt förstört där inne, säger arbetsledaren Magnus Bengtsson.

Ett föremål som han trodde var ett smyckeskrin hade man dock lyckats få ut när AN kom förbi.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.