2016-06-01 17:11

2016-06-02 08:42

Snusbutik till Värmland

CHARLOTTENBERG: Ska förse norrmännen

Norge vill standardisera de norska snusdosorna så alla blir lika.
Då ser Swedish match sin chans – och öppnar en snusbutik vid gränsen.

På tisdagen meddelade Norges folkhälsominister Bent Höie att den norska regeringen under första halvan av juni kommer att lägga en proposition om att införa standardiserade snusdosor, så kallat plain pack.

Det innebär att alla snusdosor kommer sakna varumärke och tillverkas i samma färg. Även produktinformation såsom innehållsförteckning, nikotinstyrka kan komma att försvinna på de norska snusdosorna. Sedan tidigare har Norge också exponeringsförbud för snus i butik.

Det fick Swedish match att handla snabbt.

– Vi tror att gränshandeln med svenskt snus kommer att öka ytterligare i och med de nya norska restriktionerna. Så under första kvartalet 2017 planerar vi för en helt ny snusbutik i Charlottenberg, säger Cecilia Källbäck på Swedish Match.

Gränshandeln med snus är omfattande redan i dag, och cirka 40 procent av allt snus som konsumeras i Norge är antingen köpt i Sverige eller på Duty Free.

I dag har Swedish Match egna snusbutiker i Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre.

På tisdagen meddelade Norges folkhälsominister Bent Höie att den norska regeringen under första halvan av juni kommer att lägga en proposition om att införa standardiserade snusdosor, så kallat plain pack.

Det innebär att alla snusdosor kommer sakna varumärke och tillverkas i samma färg. Även produktinformation såsom innehållsförteckning, nikotinstyrka kan komma att försvinna på de norska snusdosorna. Sedan tidigare har Norge också exponeringsförbud för snus i butik.

Det fick Swedish match att handla snabbt.

– Vi tror att gränshandeln med svenskt snus kommer att öka ytterligare i och med de nya norska restriktionerna. Så under första kvartalet 2017 planerar vi för en helt ny snusbutik i Charlottenberg, säger Cecilia Källbäck på Swedish Match.

Gränshandeln med snus är omfattande redan i dag, och cirka 40 procent av allt snus som konsumeras i Norge är antingen köpt i Sverige eller på Duty Free.

I dag har Swedish Match egna snusbutiker i Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre.