2016-05-13 06:00

2016-05-13 10:10

De vågade sig in i draknästet

ARVIKA: Ett färdigt aktiebolag till vinnaren

Det är ingen brist på entreprenörsanda i Arvika. Det var hög nivå på bidragen i onsdagens Draknästet-likande evenemang där entreprenörer fick pitcha sina idéer inför en erfaren jury.

En grupp framgångsrika värmländska entreprenörer har gått samman i AB Värmland, ett initiativ för att öka företagandet i Värmland. AB Värmland har utlyst en tävling där tre personer vinner var sitt aktiebolag, färdigregistrerat och laddat med 50 000 kronor i aktiekapital.

Bland grundarna finns bland andra Curt Pehrson från Wermtec i Arvika. Han var också en i juryn som på onsdagen tog emot de nervösa entreprenörerna på Arvika Näringslivscentrum. Övriga jurymedlemmar var Eva-Lena Wihk (som vi skriver om på annan plats i tidningen i dag), Stefan Skoglund, Rawchokladfabriken och entreprenören och företagsrådgivaren Helena Wiktelius.

Som i teveserien

Sex lokala entreprenörer tog chansen och vågade sig in till drakarna. Det som utspelade sig där var som taget ur den populära tv-serien Draknästet. Entreprenörer som försökte förklara sin idé på bästa sätt, och en svårimponerad jury som kom med jobbiga frågor. Grundarna till AB Värmland satsar egna pengar och vill vara säkra på att företaget har stor potential.

– Vi tittar mest på den entreprenöriella förmågan, säger Helena Wiktelius.

Hon säger att hon är ”mer än nöjd” med pitch-eventet i Arvika, och gläds åt den stora spännvidden på tävlingsbidragen, sex som framfördes live och fem som kom i digital form.

– Det var allt från några som villa starta biljardhall till en som har en digital lösning på vårt största problem just nu, den fysiska och psykiska ohälsan. Det var det som var meningen, ingen skulle känna sig exkluderad.

Nu återstår liknande pitch-event i Kristinehamn och Karlstad. Vilka som vinner avslöjas i oktober.

En grupp framgångsrika värmländska entreprenörer har gått samman i AB Värmland, ett initiativ för att öka företagandet i Värmland. AB Värmland har utlyst en tävling där tre personer vinner var sitt aktiebolag, färdigregistrerat och laddat med 50 000 kronor i aktiekapital.

Bland grundarna finns bland andra Curt Pehrson från Wermtec i Arvika. Han var också en i juryn som på onsdagen tog emot de nervösa entreprenörerna på Arvika Näringslivscentrum. Övriga jurymedlemmar var Eva-Lena Wihk (som vi skriver om på annan plats i tidningen i dag), Stefan Skoglund, Rawchokladfabriken och entreprenören och företagsrådgivaren Helena Wiktelius.

Som i teveserien

Sex lokala entreprenörer tog chansen och vågade sig in till drakarna. Det som utspelade sig där var som taget ur den populära tv-serien Draknästet. Entreprenörer som försökte förklara sin idé på bästa sätt, och en svårimponerad jury som kom med jobbiga frågor. Grundarna till AB Värmland satsar egna pengar och vill vara säkra på att företaget har stor potential.

– Vi tittar mest på den entreprenöriella förmågan, säger Helena Wiktelius.

Hon säger att hon är ”mer än nöjd” med pitch-eventet i Arvika, och gläds åt den stora spännvidden på tävlingsbidragen, sex som framfördes live och fem som kom i digital form.

– Det var allt från några som villa starta biljardhall till en som har en digital lösning på vårt största problem just nu, den fysiska och psykiska ohälsan. Det var det som var meningen, ingen skulle känna sig exkluderad.

Nu återstår liknande pitch-event i Kristinehamn och Karlstad. Vilka som vinner avslöjas i oktober.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.