2016-05-12 19:51

2016-05-12 19:52

Kandidat hoppade av i sista stund

CHARLOTTENBERG: Rekryteringen av ny kommunchef har stannat upp

Rekryteringen av en ny kommunchef i Eda kommun har stannat upp. Den kandidat som var tänkt för jobbet hoppade av i sista stund.

Kommunalrådet Hans Nilsson har tidigare uttryckt förhoppningar om att kommunen skulle kunna ta beslut om tjänsten relativt snart under våren. Sen dröjer det ändå en stund innan en ny person kan vara på plats. Men de förhoppningarna har nu grusats.

Tackade nej

Ett 30-tal personer visade från början intresse för jobbet som kommunchef. Ett rekryteringsföretag, som kommunen anlitat, vaskade fram fem personer som gick vidare för intervjuer. Till sist trodde man att man hittat rätt person.

– Vi hade i princip bestämt oss för den personen, men utan att ha hunnit fatta några beslut. Men av personliga skäl tackade den personen sen nej till tjänsten, säger Hans Nilsson.

Uppdraget att hitta en kommunchef har gått tillbaka till rekryteringsfirman som genom headhunting ska försöka hitta nya kandidater enligt Nilsson.

– Det är viktigt att vi får rätt person. Vi sitter inte i sjön eftersom vi har en tillförordnad kommunchef.

Går snabbare

Kommunen söker också efter en ny verksamhetschef för vård och stöd. Den rekryteringen kan komma att gå snabbare. En intervju med en tänkbar kandidat är på gång. Faller den ut till allas belåtenhet, och inga fler plötsliga avhopp sker, skulle det kunna vara klart ganska snart enligt kommunens personalchef Jessica Nilsson.

Kommunalrådet Hans Nilsson har tidigare uttryckt förhoppningar om att kommunen skulle kunna ta beslut om tjänsten relativt snart under våren. Sen dröjer det ändå en stund innan en ny person kan vara på plats. Men de förhoppningarna har nu grusats.

Tackade nej

Ett 30-tal personer visade från början intresse för jobbet som kommunchef. Ett rekryteringsföretag, som kommunen anlitat, vaskade fram fem personer som gick vidare för intervjuer. Till sist trodde man att man hittat rätt person.

– Vi hade i princip bestämt oss för den personen, men utan att ha hunnit fatta några beslut. Men av personliga skäl tackade den personen sen nej till tjänsten, säger Hans Nilsson.

Uppdraget att hitta en kommunchef har gått tillbaka till rekryteringsfirman som genom headhunting ska försöka hitta nya kandidater enligt Nilsson.

– Det är viktigt att vi får rätt person. Vi sitter inte i sjön eftersom vi har en tillförordnad kommunchef.

Går snabbare

Kommunen söker också efter en ny verksamhetschef för vård och stöd. Den rekryteringen kan komma att gå snabbare. En intervju med en tänkbar kandidat är på gång. Faller den ut till allas belåtenhet, och inga fler plötsliga avhopp sker, skulle det kunna vara klart ganska snart enligt kommunens personalchef Jessica Nilsson.