2016-05-11 15:37

2016-05-11 15:37

Stal miljoner från sin arbetsplats

ARVIKA: Döms till två års fängelse

En Arvikakvinna i 45-årsåldern döms till två års fängelse för grov trolöshet mot huvudman. Enligt tingsrättens dom har hon, under en fyraårsperiod, överfört drygt 3,4 miljoner till sina egna konton. Pengar som tillhörde det företag där hon var anställd.

Kvinnan var anställd i ett företag i Arvika under nästan 20 års tid, först som butiksbiträde men senare fick hon ansvar för företagets bokföring, löner, fakturering och liknande uppgifter.

Mellan januari 2008 och november 2011 ska kvinnan, på olika sätt, ha lyckats stjäla totalt 3 448 106 kronor från sin arbetsgivare. Det hela uppdagades i samband med att företaget anställde en ny controller som fattade misstankar.

Kvinnan har erkänt brott och tingsrätten dömer henne till två års fängelse. Rätten konstaterar att hon ”i hög grad har missbrukat den förtroendeställning hon har haft i bolaget” och att hon varit ”i stort sett likgiltig för vilka förluster” företaget har drabbats av. Tingsrätten hänvisar också till den stora summa pengar det rör sig om.

Kvinnan var anställd i ett företag i Arvika under nästan 20 års tid, först som butiksbiträde men senare fick hon ansvar för företagets bokföring, löner, fakturering och liknande uppgifter.

Mellan januari 2008 och november 2011 ska kvinnan, på olika sätt, ha lyckats stjäla totalt 3 448 106 kronor från sin arbetsgivare. Det hela uppdagades i samband med att företaget anställde en ny controller som fattade misstankar.

Kvinnan har erkänt brott och tingsrätten dömer henne till två års fängelse. Rätten konstaterar att hon ”i hög grad har missbrukat den förtroendeställning hon har haft i bolaget” och att hon varit ”i stort sett likgiltig för vilka förluster” företaget har drabbats av. Tingsrätten hänvisar också till den stora summa pengar det rör sig om.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.