2016-05-11 15:39

2016-05-11 15:39

Slogs med flaska på parkering

JÖSSEFORS

En 27-årig man från Västvärmland döms till fängelse i åtta månader för misshandel. Han slog en glasflaska i huvudet på en man i samband med en fest vid Folkets hus i Jössefors i november 2014.

Vad som föregick misshandeln är något oklart, men tingsrätten går med på att mannen först kan ha provocerats av den andre på parkeringen utanför Folkets hus. Den andre mannen ska ha sagt något negativt om 27-åringens bil, och 27-åringen ska även ha blivit hotad och slagen.

Vittnesuppgifterna ger inte fullständig klarhet i vad som hänt, men flera personer har sett hur 27-åringen strax därefter satt grensle över den andre mannen och att han höll en flaska i handen. Mannens skador är sådana att 27-åringen sannolikt har krossat flaskan mot hans huvud, menar domstolen.

Misshandeln avbröts när en ordningsvakt rusade dit och slog till 27-åringen med sin batong.

Även om 27-åringen hade rätt till nödvärn på grund av provokationen gick han långt över gränsen för vad han hade rätt till, menar tingsrätten, som dömer honom till åtta månaders fängelse för misshandel. 27-åringen ska även betala ett skadestånd till den misshandlade mannen på 35 800 kronor.

Vad som föregick misshandeln är något oklart, men tingsrätten går med på att mannen först kan ha provocerats av den andre på parkeringen utanför Folkets hus. Den andre mannen ska ha sagt något negativt om 27-åringens bil, och 27-åringen ska även ha blivit hotad och slagen.

Vittnesuppgifterna ger inte fullständig klarhet i vad som hänt, men flera personer har sett hur 27-åringen strax därefter satt grensle över den andre mannen och att han höll en flaska i handen. Mannens skador är sådana att 27-åringen sannolikt har krossat flaskan mot hans huvud, menar domstolen.

Misshandeln avbröts när en ordningsvakt rusade dit och slog till 27-åringen med sin batong.

Även om 27-åringen hade rätt till nödvärn på grund av provokationen gick han långt över gränsen för vad han hade rätt till, menar tingsrätten, som dömer honom till åtta månaders fängelse för misshandel. 27-åringen ska även betala ett skadestånd till den misshandlade mannen på 35 800 kronor.