2016-05-10 18:37

2016-05-10 18:50

KS i Eda

Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige beviljar Eda Glasbruksförening en kommunal borgen för ett banklån på max 160 000 kronor under en femårsperiod. Föreningen vill installera en ny glassmältugn till glasmuseets glashytta.

Den ugn som införskaffades för några år sedan har inte fungerat bra, vilket lett till upprepade driftstörningar.

Föreningen vill kunna visa den gamla glasblåsartraditionen för turister och andra besökare och tänker ta lån för att kunna köpa en ny och driftsäker glassmältugn.

Badplatser

Kommunstyrelsen återremitterade förslaget att avveckla alla badplatser, utom fyra, i kommunal regi. Enligt förvaltningen kostar det mer att sköta badplatserna än vad man har i budget för det ändamålet.

Men kommunstyrelsen vill att förvaltningen utreder ärendet ytterligare innan man tar beslut, om det finns andra lösningar än avveckling.

Bidrag ur fond

Kommunstyrelsen beslutade också om årets utdelning ur Gun Parkfors fond. Som mest kan man dela ut 100 000 kronor och det var också vad man gjorde. Enligt testamentet ska fondens medel gå till trivselbefrämjande åtgärder för äldre i Eda kommun.

De föreningar och verksamheter som planerar för olika aktiviteter och som får bidrag till det är följande: Röda korset i Eda får 10 000 kronor för sommarutflykter för äldre. Lika mycket får PRO i Charlottenberg för olika fritidsaktiviteter. PRO-föreningarna i Köla, Åmotfors och Järnskog får 5000 kronor vardera för bland annat resor och underhållning.

Allmänkulturen i Eda kommun får sammanlagt 30 000 kronor för resor och besök under sommarutställningen Open art och för teaterföreställningar. Kommunens vård och omsorg får 15 000 kronor för att kunna ordna fest med god mat och underhållning för äldre. Folkhälsorådet i Eda får 20 000 kronor till Seniorcruising och en seniordag.

Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige beviljar Eda Glasbruksförening en kommunal borgen för ett banklån på max 160 000 kronor under en femårsperiod. Föreningen vill installera en ny glassmältugn till glasmuseets glashytta.

Den ugn som införskaffades för några år sedan har inte fungerat bra, vilket lett till upprepade driftstörningar.

Föreningen vill kunna visa den gamla glasblåsartraditionen för turister och andra besökare och tänker ta lån för att kunna köpa en ny och driftsäker glassmältugn.

Badplatser

Kommunstyrelsen återremitterade förslaget att avveckla alla badplatser, utom fyra, i kommunal regi. Enligt förvaltningen kostar det mer att sköta badplatserna än vad man har i budget för det ändamålet.

Men kommunstyrelsen vill att förvaltningen utreder ärendet ytterligare innan man tar beslut, om det finns andra lösningar än avveckling.

Bidrag ur fond

Kommunstyrelsen beslutade också om årets utdelning ur Gun Parkfors fond. Som mest kan man dela ut 100 000 kronor och det var också vad man gjorde. Enligt testamentet ska fondens medel gå till trivselbefrämjande åtgärder för äldre i Eda kommun.

De föreningar och verksamheter som planerar för olika aktiviteter och som får bidrag till det är följande: Röda korset i Eda får 10 000 kronor för sommarutflykter för äldre. Lika mycket får PRO i Charlottenberg för olika fritidsaktiviteter. PRO-föreningarna i Köla, Åmotfors och Järnskog får 5000 kronor vardera för bland annat resor och underhållning.

Allmänkulturen i Eda kommun får sammanlagt 30 000 kronor för resor och besök under sommarutställningen Open art och för teaterföreställningar. Kommunens vård och omsorg får 15 000 kronor för att kunna ordna fest med god mat och underhållning för äldre. Folkhälsorådet i Eda får 20 000 kronor till Seniorcruising och en seniordag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.