2016-05-04 08:37

2016-05-04 08:37

Dra ôt Mangskogen på lördag

MANGSKOG: Upplevelser vid Folkets hus

På lördag, den 7 maj är det åter dags för ett säkert vårtecken, när allmänheten får chansen att ”Dra ôt Mangskogen” för en mängd upplevelser och skoj. Föreningarna i bygden bjuder tillsammans med företagare in till en festlig dag vid Folkets hus.

Eftersom Mangskog till stora delar är en skogsbygd finns både skogsentreprenörer och skogsbrukarnas förening på plats. De bjuder inte bara på skogsprat utan även olika tävlingar.

Ridning och flugor

I år får de allra yngsta prova på ridning, med Stall Mahonys shetlandsponny Rolle. Hos andra utställare kan man provköra nya bilar, titta på kök, handla sylt, saft och marmelad eller träffa bönder som fixar allt. Mangskogs egen flugbinderska visar upp både flugor och vackra smycken. Ett lokalt byggföretag har en talangtävling i att slå i spik.

Som vanligt blir det fiskdamm och ballongutdelning till barnen. Många företag har dessutom skänkt fina vinster till ett stort lotteri, som finns inne i stora salen, där man även har servering. Inne kan man dessutom beundra fina Mangskogsbilder i form av Lena Johanssons foton och Bertil Björkqvists målningar.

Bland föreningarna finns en av de stora favoriterna i källaren, i form av Jaktskytteklubbens skyttesimulator. I övrigt handlar det om tipspromenad, chokladhjul, bok- och filmförsäljning, loppis och en nygjord karta från orienteringsklubben. Arbetsgruppen Bygga och bo i Mangskog och Fiberföreningen samsas i en monter med intressant information.

LILL och Simon

Som vanligt har underhållningen en stark lokal prägel, med många artister som bor eller har sina rötter här. Spelmanslaget med Mangskogs egen präst, Karin Jansson inleder, innan ”Magikern Simon” Söderqvist tar vid efter att ha roat publiken med sin mingel-magi. Poeten Urban Andersson brukar bjuda på gamla favoriter, men även rykande dagsfärska rader. Sist i raden av artister kommer tjejbandet LILL från Åmotfors. Trots sin unga ålder har de redan hunnit med att göra TV-debut hos Ingvar Oldsberg i Bingo-Lotto.

Som avslutning på dagen lottas priser ut bland dem som deltagit i olika aktivteter. Vinster är exempelvis gratis bilservice för de vuxna och ett häftigt födelsedagskalas för barnen. Alla som deltagit får också en fribiljett till fotbollsmatchen på Mangvall, där det väntar derby mot Jössefors.

Eftersom Mangskog till stora delar är en skogsbygd finns både skogsentreprenörer och skogsbrukarnas förening på plats. De bjuder inte bara på skogsprat utan även olika tävlingar.

Ridning och flugor

I år får de allra yngsta prova på ridning, med Stall Mahonys shetlandsponny Rolle. Hos andra utställare kan man provköra nya bilar, titta på kök, handla sylt, saft och marmelad eller träffa bönder som fixar allt. Mangskogs egen flugbinderska visar upp både flugor och vackra smycken. Ett lokalt byggföretag har en talangtävling i att slå i spik.

Som vanligt blir det fiskdamm och ballongutdelning till barnen. Många företag har dessutom skänkt fina vinster till ett stort lotteri, som finns inne i stora salen, där man även har servering. Inne kan man dessutom beundra fina Mangskogsbilder i form av Lena Johanssons foton och Bertil Björkqvists målningar.

Bland föreningarna finns en av de stora favoriterna i källaren, i form av Jaktskytteklubbens skyttesimulator. I övrigt handlar det om tipspromenad, chokladhjul, bok- och filmförsäljning, loppis och en nygjord karta från orienteringsklubben. Arbetsgruppen Bygga och bo i Mangskog och Fiberföreningen samsas i en monter med intressant information.

LILL och Simon

Som vanligt har underhållningen en stark lokal prägel, med många artister som bor eller har sina rötter här. Spelmanslaget med Mangskogs egen präst, Karin Jansson inleder, innan ”Magikern Simon” Söderqvist tar vid efter att ha roat publiken med sin mingel-magi. Poeten Urban Andersson brukar bjuda på gamla favoriter, men även rykande dagsfärska rader. Sist i raden av artister kommer tjejbandet LILL från Åmotfors. Trots sin unga ålder har de redan hunnit med att göra TV-debut hos Ingvar Oldsberg i Bingo-Lotto.

Som avslutning på dagen lottas priser ut bland dem som deltagit i olika aktivteter. Vinster är exempelvis gratis bilservice för de vuxna och ett häftigt födelsedagskalas för barnen. Alla som deltagit får också en fribiljett till fotbollsmatchen på Mangvall, där det väntar derby mot Jössefors.