2016-05-01 17:07

2016-05-01 20:25

Sprakande valborg

ARVIKA/EDANE: Traditionsenligt firande

I sedvanlig ordning hölls vårfirande runt om i våra bygder, likaså i Arvika och i Edane.

Vid Björknäs Sommarhem i Arvika firades våren in med gudstjänst, manskör och vårtal av kände Sven Årnes och sedan helt traditionsenligt en sprakande vårbrasa i den lätt regniga och kyliga kvällen. I Edane var det gudstjänst i Tallåskyrkan med en kör och predikan av pastor Niklas Lindén samt en god fikastund. Närmare 22-tiden var brasan tänd vid båthamnen i Edane och pastor Lindén höll där ett litet vårtal, bland annat om den lite underliga tid vi befinner oss i, inte minst denna vecka när vi vaknade upp en morgon och det vitt av snö överallt.

Vid Björknäs Sommarhem i Arvika firades våren in med gudstjänst, manskör och vårtal av kände Sven Årnes och sedan helt traditionsenligt en sprakande vårbrasa i den lätt regniga och kyliga kvällen. I Edane var det gudstjänst i Tallåskyrkan med en kör och predikan av pastor Niklas Lindén samt en god fikastund. Närmare 22-tiden var brasan tänd vid båthamnen i Edane och pastor Lindén höll där ett litet vårtal, bland annat om den lite underliga tid vi befinner oss i, inte minst denna vecka när vi vaknade upp en morgon och det vitt av snö överallt.