2016-04-11 15:22

2016-04-11 15:24

Explosionsartad brand utreds

SUNDSHAGSFORS

En explosion inträffade i en kraftstation i Sundshagsfors i söndags vid 14.00-tiden, som nwt och Arvika Nyheter rapporterat om.

Kraftstationen ägs av det kommunala bolaget Arvika Kraft AB. Från Arvika kommun säger man att berörda myndigheter informerats och att utredning om orsaken ska följa.

Kommunen säger också att anläggningen och vattennivån ses över och kontrolleras regelbundet. Den explosionsartade branden skedde enligt kommunen i ett elrum/ställverk på marknivå. Det var därför inte frågan om en underjordisk explosion. Skadorna, som blev mycket omfattande, skedde i huvudsak ovan jord i en manöverbyggnad med eventuella rökskador i schakt till ett generatorrum.

I nuläget vet man enligt Arvika kommun inte orsaken till explosionen, men nämnder ljusbåge/kortslutning som möjliga orsaker.

Driftstoppet lär bli betydande, minst ett halvår.

Ingen person skadades, utan bara materiella skador skedde.

 

Kraftstationen ägs av det kommunala bolaget Arvika Kraft AB. Från Arvika kommun säger man att berörda myndigheter informerats och att utredning om orsaken ska följa.

Kommunen säger också att anläggningen och vattennivån ses över och kontrolleras regelbundet. Den explosionsartade branden skedde enligt kommunen i ett elrum/ställverk på marknivå. Det var därför inte frågan om en underjordisk explosion. Skadorna, som blev mycket omfattande, skedde i huvudsak ovan jord i en manöverbyggnad med eventuella rökskador i schakt till ett generatorrum.

I nuläget vet man enligt Arvika kommun inte orsaken till explosionen, men nämnder ljusbåge/kortslutning som möjliga orsaker.

Driftstoppet lär bli betydande, minst ett halvår.

Ingen person skadades, utan bara materiella skador skedde.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.