2016-04-06 11:26

2016-04-06 11:26

Tjuvarna fångade på film

ARVIKA: Verktyg för tusentals kronor stals under natten

Vid halvtretiden på natten bröt sig flera personer in hos företaget Hyrmaskiner på Mossebergs industriområde i Arvika och stal verktyg för flera hundratusen. Tjuvarna fångades på bild av en övervakningskamera inne i butiken.

– Det är lite svårt att se. Filmen är svart-vit och det är ganska mörkt i lokalen, men det ser ut att vara unga personer, säger Göran Brofeldt vid Arvikapolisen som just nu håller på att granska filmen från övervakningskameran.

Minst fyra personer har varit inblandade i inbrottet, det är så många som syns på filmen.

Larmet kom in till polisen vid halv tretiden natten till onsdag. Tjuvarna tog sig in genom att krossa en ruta. Väl inne tog de bland annat med sig ett tiotal väskor med elverktyg. Hilti maskiner som Brofeldt beskriver som verktygens rolls-royce. Dyra, välkända verktyg.

Enligt den första anmälan till polisen uppgår värdet på det stulna till 250 000 - 300 000 kronor.

Men Per Österberg, en av företagets delägare, tror att summan kommer att sluta betydligt högre än så.

– Vi har inte gjort en fullständig inventering än, men vi har upptäckt att de tagit motorsågar och lite annat också.

Har ni haft problem med mycket inbrott tidigare?

– Vi har haft inbrott tidigare, men nu var det väl fyra år sen sist. Vi är vällarmade, men det finns ju inga poliser, säger Österberg som tycker att det tog lång tid innan en polispatrull var på plats när larmet gick.

– Det är lite svårt att se. Filmen är svart-vit och det är ganska mörkt i lokalen, men det ser ut att vara unga personer, säger Göran Brofeldt vid Arvikapolisen som just nu håller på att granska filmen från övervakningskameran.

Minst fyra personer har varit inblandade i inbrottet, det är så många som syns på filmen.

Larmet kom in till polisen vid halv tretiden natten till onsdag. Tjuvarna tog sig in genom att krossa en ruta. Väl inne tog de bland annat med sig ett tiotal väskor med elverktyg. Hilti maskiner som Brofeldt beskriver som verktygens rolls-royce. Dyra, välkända verktyg.

Enligt den första anmälan till polisen uppgår värdet på det stulna till 250 000 - 300 000 kronor.

Men Per Österberg, en av företagets delägare, tror att summan kommer att sluta betydligt högre än så.

– Vi har inte gjort en fullständig inventering än, men vi har upptäckt att de tagit motorsågar och lite annat också.

Har ni haft problem med mycket inbrott tidigare?

– Vi har haft inbrott tidigare, men nu var det väl fyra år sen sist. Vi är vällarmade, men det finns ju inga poliser, säger Österberg som tycker att det tog lång tid innan en polispatrull var på plats när larmet gick.