2016-04-03 15:44

2016-04-04 06:36

Arg lapp och piloter vann

INGESUND: Vild drift med schlagerfestivalen

Arvika och Sverige. Vi har ett resultat. Smask, Sveriges Musikakakademikers Sång Kåntest gick av stapeln i lördags och Ingesunds två vinnande bidrag är Arg lapp och Top Gun.

Ingesunds aula var fullsatt även i år. När det är Smask kan i princip allt hända. Det är en tävling där deltagarna får driva med schlagerfestivalen hur mycket de vill. Framförallt genom raffinerade klädchocker och lustiga texter. Men till de obligatoriska reglerna hör att de tävlande ska ha en tonartsförändring.

Två vidare till final

Det är alltid två bidrag som går vidare, i år till riksfinalen i Göteborg. I Arvika var både jurygrupperna och publiken eniga att tolvorna skulle gå till låten Arg lapp som framfördes av artisterna Dina grannar. Text, musik och framträdande står Mattias Nordblom och Sebastian Arnesson för, vilka har tävlat två gånger förut som cowboys och pirater. Låten Arg lapp är samhällssatirisk och igenkänningsfaktorn beror på vad man har för grannar. Killarna skojade friskt under hela kvällen. Under numret agerade de först trötta och iklädda morgonrockar. Men under rockarna uppdagades kreativt nog klädkreationer av gula postitlappar.

Top gun också vidare

Den andra finalplatsen gick till Top gun med artisterna Cabin Crew. En låt vars refräng sätter sig och som handlar om filmiska pilotdrömmar. Killarna som stod på scenen heter egentligen Jacob Antonér och Oskar Persson och de hade lyckats få tag på vita pilotkläder.

Fyra tävlande

Det totala antalet tävlande var i år fyra. Tjejerna blev utan pallplats. Utklädd som indian sjöng Lovisa Frantzich låten Stammen kallar. Med komisk konst satsade Lovisa på kritik mot dagens samhällsfenomen och sjöng att sex säljer. Även tjejerna Golddiggerz visade självdistans med låten Springer för livet. För text och musik stod Kristina Bergman.

Bjöd på sig själva

Konferenciererna Emma Johansson och Jonathan Lindquist var informativa och bjussade på sig själva. Mellanakterna imponerade även de. Fjolårets vinnare levererade och kör samt dansare bjöd på en maffig show med en mängd låtar av bara kvinnliga artister. Extra flashigt blev det med deras version av Beyonces klassiska dans till Put a ring on it.

 

 

Ingesunds aula var fullsatt även i år. När det är Smask kan i princip allt hända. Det är en tävling där deltagarna får driva med schlagerfestivalen hur mycket de vill. Framförallt genom raffinerade klädchocker och lustiga texter. Men till de obligatoriska reglerna hör att de tävlande ska ha en tonartsförändring.

Två vidare till final

Det är alltid två bidrag som går vidare, i år till riksfinalen i Göteborg. I Arvika var både jurygrupperna och publiken eniga att tolvorna skulle gå till låten Arg lapp som framfördes av artisterna Dina grannar. Text, musik och framträdande står Mattias Nordblom och Sebastian Arnesson för, vilka har tävlat två gånger förut som cowboys och pirater. Låten Arg lapp är samhällssatirisk och igenkänningsfaktorn beror på vad man har för grannar. Killarna skojade friskt under hela kvällen. Under numret agerade de först trötta och iklädda morgonrockar. Men under rockarna uppdagades kreativt nog klädkreationer av gula postitlappar.

Top gun också vidare

Den andra finalplatsen gick till Top gun med artisterna Cabin Crew. En låt vars refräng sätter sig och som handlar om filmiska pilotdrömmar. Killarna som stod på scenen heter egentligen Jacob Antonér och Oskar Persson och de hade lyckats få tag på vita pilotkläder.

Fyra tävlande

Det totala antalet tävlande var i år fyra. Tjejerna blev utan pallplats. Utklädd som indian sjöng Lovisa Frantzich låten Stammen kallar. Med komisk konst satsade Lovisa på kritik mot dagens samhällsfenomen och sjöng att sex säljer. Även tjejerna Golddiggerz visade självdistans med låten Springer för livet. För text och musik stod Kristina Bergman.

Bjöd på sig själva

Konferenciererna Emma Johansson och Jonathan Lindquist var informativa och bjussade på sig själva. Mellanakterna imponerade även de. Fjolårets vinnare levererade och kör samt dansare bjöd på en maffig show med en mängd låtar av bara kvinnliga artister. Extra flashigt blev det med deras version av Beyonces klassiska dans till Put a ring on it.

 

 

  • Karin Gustafsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.