2016-03-20 12:27

2016-03-20 12:27

Proffsig gala för barnhem

ARVIKA: Examensprojekt i Parkhallen

Jacqueline Boström som går sista året på Estetiska skolans linje Stage & Perform rullade i fredags ut den stora röda mattan för sitt examensprojekt, en välgörenhetsgala för barnhemmet Small things i Tanzania.

Parkhallen var galaklädd från golv till tak med draperier i rött, svart och silver. Det var närmare 150 som kom och publiken fick sitta vid långbord likt Wallmans salonger.

En historia

Jacquelines tanke med galan var att låtarnas innehåll och följdordning skulle ge en känsla av en liten historia där man kastas mellan förtvivlan, kärlek, hopp och sorg.

Information om barnhemmet som pengarna ska skänkas till, berättades av Rasmus Lindh, av Jacqueline själv och som ett bildspel.

Hittills har de fått ihop 6300 kronor, men det går fortfarande att skänka pengar och följa Jacquelines arbete via facebookevenemanget. Hon riktar tacksamhet till alla sponsorer och vänner som har hjälpt till.

– Att göra en välgörenhetsgala var självklart för mig. Även om det är lite man bidrar med så bidrar jag ändå med något, och bara vetskapen om att folk bryr sig och all den värme och det bra bemötande jag har fått i samband med detta projekt har gett mig ett litet hopp om att världens situation kan ändras någon dag.

Stor satsning

Jacquelines hade satsat på ett stort projekt med närmare ett trettiotal personer inblandade på och bakom scenen. Programpunkterna kunde räknas till 12. Men det var också extranummer.

Jacqueline berättade att hon inte alltid har varit en tjej som vågar sjunga inför publik. Men hennes pappa Mikael Boström har alltid stöttat henne och allt eftersom tordes hon.

En kupp

Publiken fnissade då hon berättade att hennes pappa egentligen är tondöv, men att han idag kan sjunga bättre än från start. Som en kupp mot hennes pappa bad hon honom äntra scenen och sjunga live tillsammans med henne, vilket han aldrig hade gjort tidigare. Tillsammans sjöng de Inspired by Polly and Molly, en låt som pappan har skrivit.

Även dans

Jacqueline sjöng flera låtar själv, bland annat Counting stars, Whatever it takes och Holding on letting go. Hon bjöd också på modern kraftfull dans tillsammans med sina vänner. Låtarna varierade med allt ifrån det dansanta musikalnumret Everyone is gay till det klassiska pianostycket Nocturne in c-sharp minor.

– Efter studenten är min stora dröm att få resa runt i världen och uppleva olika platser och kulturer. Det vore en fantastisk upplevelse att få åka ner till Tanzania och träffa alla människor man har haft kontakt med i samband med detta projekt. Jag är en tjej med många intressen så det är många olika drömmar som tilltalar. Musikalartist, dansare, psykolog eller äga ett eget företag, säger Jacqueline.

Parkhallen var galaklädd från golv till tak med draperier i rött, svart och silver. Det var närmare 150 som kom och publiken fick sitta vid långbord likt Wallmans salonger.

En historia

Jacquelines tanke med galan var att låtarnas innehåll och följdordning skulle ge en känsla av en liten historia där man kastas mellan förtvivlan, kärlek, hopp och sorg.

Information om barnhemmet som pengarna ska skänkas till, berättades av Rasmus Lindh, av Jacqueline själv och som ett bildspel.

Hittills har de fått ihop 6300 kronor, men det går fortfarande att skänka pengar och följa Jacquelines arbete via facebookevenemanget. Hon riktar tacksamhet till alla sponsorer och vänner som har hjälpt till.

– Att göra en välgörenhetsgala var självklart för mig. Även om det är lite man bidrar med så bidrar jag ändå med något, och bara vetskapen om att folk bryr sig och all den värme och det bra bemötande jag har fått i samband med detta projekt har gett mig ett litet hopp om att världens situation kan ändras någon dag.

Stor satsning

Jacquelines hade satsat på ett stort projekt med närmare ett trettiotal personer inblandade på och bakom scenen. Programpunkterna kunde räknas till 12. Men det var också extranummer.

Jacqueline berättade att hon inte alltid har varit en tjej som vågar sjunga inför publik. Men hennes pappa Mikael Boström har alltid stöttat henne och allt eftersom tordes hon.

En kupp

Publiken fnissade då hon berättade att hennes pappa egentligen är tondöv, men att han idag kan sjunga bättre än från start. Som en kupp mot hennes pappa bad hon honom äntra scenen och sjunga live tillsammans med henne, vilket han aldrig hade gjort tidigare. Tillsammans sjöng de Inspired by Polly and Molly, en låt som pappan har skrivit.

Även dans

Jacqueline sjöng flera låtar själv, bland annat Counting stars, Whatever it takes och Holding on letting go. Hon bjöd också på modern kraftfull dans tillsammans med sina vänner. Låtarna varierade med allt ifrån det dansanta musikalnumret Everyone is gay till det klassiska pianostycket Nocturne in c-sharp minor.

– Efter studenten är min stora dröm att få resa runt i världen och uppleva olika platser och kulturer. Det vore en fantastisk upplevelse att få åka ner till Tanzania och träffa alla människor man har haft kontakt med i samband med detta projekt. Jag är en tjej med många intressen så det är många olika drömmar som tilltalar. Musikalartist, dansare, psykolog eller äga ett eget företag, säger Jacqueline.

  • Karin Gustafsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.