2016-03-16 08:41

2016-03-16 08:41

Hon tar över som personalchef

CHARLOTTENBERG: Fem sökande ska intervjuas för tjänsten som ny kommunchef

Trettio personer visade intresse för tjänsten som ny kommunchef i Eda kommun. Fem har tagits ut för intervju och i april kan det komma ett beslut om vem som får tjänsten. Däremot är det redan klart vem som blir ny personalchef.

Det är ett välkänt namn sen tidigare. Vid allmänna utskottets möte utsågs Jessica Nilsson som ny personalchef i kommunen. Hon har varit tillförordnad på den posten sen ungefär ett år tillbaka och har jobbat på kommunens personalavdelning som personalsekreterare sedan 2003.

En kommentar till den nya tjänsten?

– Det känns bra. Jag får ännu större möjlighet att påverka personalfrågor i kommunen. Personalen är den viktigaste investeringen och resursen kommunen har. Hur ska vi jobba med kompetensförsörjning för att kunna rekrytera och behålla personal, det tycker jag är intressant, säger Jessica Nilsson.

Rekryteringen av en ny kommunchef har kommunen lagt ut på ett rekryteringsföretag. 30 personer hade från början visat intresse för tjänsten.

Av dem har rekryteringsfirman nu plockat ut fem personer – fyra män och en kvinna – som ska intervjuas av tre olika grupper: Allmänna utskottet, kommunens ledningsgrupp som består av de högsta cheferna på tjänstemannasidan, samt en grupp med fackliga representanter.

Enligt uppgift fanns ingen intern sökande till tjänsten som kommunchef.

När kan beslut om ny kommunchef tas?

– Jag skulle gärna se att vi är redo att gå till beslut på nästa kommunstyrelse i april. Det är inte säkert, men det hoppas jag, säger kommunalrådet Hans Nilsson, Hela Edas Lista.

Det är ett välkänt namn sen tidigare. Vid allmänna utskottets möte utsågs Jessica Nilsson som ny personalchef i kommunen. Hon har varit tillförordnad på den posten sen ungefär ett år tillbaka och har jobbat på kommunens personalavdelning som personalsekreterare sedan 2003.

En kommentar till den nya tjänsten?

– Det känns bra. Jag får ännu större möjlighet att påverka personalfrågor i kommunen. Personalen är den viktigaste investeringen och resursen kommunen har. Hur ska vi jobba med kompetensförsörjning för att kunna rekrytera och behålla personal, det tycker jag är intressant, säger Jessica Nilsson.

Rekryteringen av en ny kommunchef har kommunen lagt ut på ett rekryteringsföretag. 30 personer hade från början visat intresse för tjänsten.

Av dem har rekryteringsfirman nu plockat ut fem personer – fyra män och en kvinna – som ska intervjuas av tre olika grupper: Allmänna utskottet, kommunens ledningsgrupp som består av de högsta cheferna på tjänstemannasidan, samt en grupp med fackliga representanter.

Enligt uppgift fanns ingen intern sökande till tjänsten som kommunchef.

När kan beslut om ny kommunchef tas?

– Jag skulle gärna se att vi är redo att gå till beslut på nästa kommunstyrelse i april. Det är inte säkert, men det hoppas jag, säger kommunalrådet Hans Nilsson, Hela Edas Lista.