2016-03-10 10:21

2016-03-10 10:21

Edaklass till final i Presstationen

VÄRMLAND

Sex mellanstadieklasser i Värmland har gått vidare till finalen av nyhetstävlingen Presstationen, som går av stapeln under hela nästa vecka. En av dem är klass 4-5, Adolfsfors skola i Eda kommun.

Första priset i riksfinalen är 10 000 kronor. Presstationen är ett dagstidningsprojekt där lokaltidningen används i undervisningen för att lösa frågor i samhälls-, religions- och naturkunskap. Klasserna som deltagit i projektet har fått dagstidningar till klassrummet gratis. I år har 388 klasser i Sverige deltagit i grundomgången, varav 40 klasser från Värmland. De övriga värmländska klasserna som deltar är klass 5, Fredricelundsskolan, Karlstad, klass 4a & 5A, Herrhagsskolan, Karlstad, klass 4, Nysäters skola, Värmlands-Nysäter och klass 4-6, Smolmarks skola, Årjäng.

Första priset i riksfinalen är 10 000 kronor. Presstationen är ett dagstidningsprojekt där lokaltidningen används i undervisningen för att lösa frågor i samhälls-, religions- och naturkunskap. Klasserna som deltagit i projektet har fått dagstidningar till klassrummet gratis. I år har 388 klasser i Sverige deltagit i grundomgången, varav 40 klasser från Värmland. De övriga värmländska klasserna som deltar är klass 5, Fredricelundsskolan, Karlstad, klass 4a & 5A, Herrhagsskolan, Karlstad, klass 4, Nysäters skola, Värmlands-Nysäter och klass 4-6, Smolmarks skola, Årjäng.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.