2016-03-08 17:23

2016-03-08 17:23

Fängelse för två

ARVIKA/KARLSTAD

Två män, en 23-åring från Arvika och en 25-årig Glavabo, har dömts till fängelse för misshandel.

Händelsen utspelade sig på en motorstadion i Karlstad i april 2015. En man blev då attackerad av 23-åringen och 25-åringen gav sig in i bråket. Den attackerade mannen var nyopererad i huvudet och fick motta både sparkar och slag.

Tingsrätten skriver i sin dom att straffvärdet är högt på de grunder som angetts i åtalet och att tillräckliga skäl för lindrigare påföljd än fängelse inte finns. Därför döms 23-åringen, som bedöms ha initierat misshandeln till åtta månaders fängelse och 25-åringen till sex månaders fängelse. Männen anses också skadeståndsskyldiga gentemot den drabbade mannen som ska ersättas för kränkning, sveda och värk, samt kostnader.

Händelsen utspelade sig på en motorstadion i Karlstad i april 2015. En man blev då attackerad av 23-åringen och 25-åringen gav sig in i bråket. Den attackerade mannen var nyopererad i huvudet och fick motta både sparkar och slag.

Tingsrätten skriver i sin dom att straffvärdet är högt på de grunder som angetts i åtalet och att tillräckliga skäl för lindrigare påföljd än fängelse inte finns. Därför döms 23-åringen, som bedöms ha initierat misshandeln till åtta månaders fängelse och 25-åringen till sex månaders fängelse. Männen anses också skadeståndsskyldiga gentemot den drabbade mannen som ska ersättas för kränkning, sveda och värk, samt kostnader.