2016-03-04 11:30

2016-03-04 11:30

Kreativt på sportlovet

ARVIKA: Många ville pyssla

På biblioteket har under veckan arrangerats pysselverkstad och workshop i Pixel art. Intresset har varit stort och arrangemangen fullbokade.

I onsdags bjöds de yngre barnen in till pysselverkstad. Påskpyssel var temat och barnen kunde välja bland en rad pyssel, framtagna av ledaren Karin Gustafsson.

Många påskägg

Att måla påskägg i frigolit var populärt, liksom att måla äggsilhuetter att hänga i påskriset. Flera påskkycklingar tillverkades också efter en enkel pappersmall, som veks till en strut, vilken förseddes med näbb, ögon, samt ben av snören och pärlor.

Pärlplattor är grejen

Apropå pärlor, så har det väl inte undgått någon att pärlplattan seglat upp på pysseltoppen bland både gamla och unga. Det märktes också på intresset för att få plats på torsdagens workshop. Fullt till sista plats, och pärlor högt och lågt! Barnen hade en rad mönster att välja bland och Jimmy Hjalmarsson hade fullt sjå med att hinna stryka alla pärlplattor barnen lyckades producera.

I onsdags bjöds de yngre barnen in till pysselverkstad. Påskpyssel var temat och barnen kunde välja bland en rad pyssel, framtagna av ledaren Karin Gustafsson.

Många påskägg

Att måla påskägg i frigolit var populärt, liksom att måla äggsilhuetter att hänga i påskriset. Flera påskkycklingar tillverkades också efter en enkel pappersmall, som veks till en strut, vilken förseddes med näbb, ögon, samt ben av snören och pärlor.

Pärlplattor är grejen

Apropå pärlor, så har det väl inte undgått någon att pärlplattan seglat upp på pysseltoppen bland både gamla och unga. Det märktes också på intresset för att få plats på torsdagens workshop. Fullt till sista plats, och pärlor högt och lågt! Barnen hade en rad mönster att välja bland och Jimmy Hjalmarsson hade fullt sjå med att hinna stryka alla pärlplattor barnen lyckades producera.

  • Veronica Nordenberg Olsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.