2016-03-03 11:44

2016-03-03 11:44

Behöver inviga fler platser

ARVIKA: Hårt tryck på förskolan

Ytterligare en förskoleavdelning, en temporär, behöver öppnas i Arvika.

Trycket på förskoleplatser har gjort att det arbetas aktivt för att öppna ytterligare en förskoleavdelning i Arvika, en avdelning med plats för 10-15 barn. Målet är att avdelningen ska öppnas senast 1 april.

– Det är väldigt trångt med platser just nu och fram till semestern, därefter och fram i augusti ser det bättre ut igen, säger Aina Wåhlund (S), ordförande i kommunstyrelsens utskott för lärande och stöd.

Febrilt

Uppdraget att starta en temporär förskoleavdelning har gått till avdelningschefen för förskolan, Monica Ortega.

– Jag fick reda på det här i måndags och jobbar febrilt för att ta fram platserna, säger Ortega. Jag kan dock inte lova något eftersom jag inte vet var jag ska öppna.

Logistik

Att trycket är så hårt just nu stöter på praktiska och logistiska problem av flera skäl. Dels är utbyggnaden av förskoleverksamhet i Fågelsången försenad och sett till förskolorna Lergöken och Lyran i Dragspelet pågår byte av vatten- och avloppsledningar i dessa lokaler varför de sistnämnda verksamheterna flyttats till andra lokaler – de senast omnämnda lokalerna hade förskolechefen bra gärna velat använda till det utökade behovet.

– Men jag ska hitta lösningar, säger Ortega.

Tre

Personalbehovet för den temporära avdelningen uppgår till cirka tre anställda även om det kan ändras beroende på barnens behov.

Arvika kommuns löfte rent tidsmässigt att ordna fram förskoleplats är satt till inom tre månader, lagstiftningen säger fyra månader.

Trycket på förskoleplatser har gjort att det arbetas aktivt för att öppna ytterligare en förskoleavdelning i Arvika, en avdelning med plats för 10-15 barn. Målet är att avdelningen ska öppnas senast 1 april.

– Det är väldigt trångt med platser just nu och fram till semestern, därefter och fram i augusti ser det bättre ut igen, säger Aina Wåhlund (S), ordförande i kommunstyrelsens utskott för lärande och stöd.

Febrilt

Uppdraget att starta en temporär förskoleavdelning har gått till avdelningschefen för förskolan, Monica Ortega.

– Jag fick reda på det här i måndags och jobbar febrilt för att ta fram platserna, säger Ortega. Jag kan dock inte lova något eftersom jag inte vet var jag ska öppna.

Logistik

Att trycket är så hårt just nu stöter på praktiska och logistiska problem av flera skäl. Dels är utbyggnaden av förskoleverksamhet i Fågelsången försenad och sett till förskolorna Lergöken och Lyran i Dragspelet pågår byte av vatten- och avloppsledningar i dessa lokaler varför de sistnämnda verksamheterna flyttats till andra lokaler – de senast omnämnda lokalerna hade förskolechefen bra gärna velat använda till det utökade behovet.

– Men jag ska hitta lösningar, säger Ortega.

Tre

Personalbehovet för den temporära avdelningen uppgår till cirka tre anställda även om det kan ändras beroende på barnens behov.

Arvika kommuns löfte rent tidsmässigt att ordna fram förskoleplats är satt till inom tre månader, lagstiftningen säger fyra månader.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.