2016-03-01 12:36

2016-03-01 12:36

Gör sista visitationen i Västvärmland

ARVIKA/EDA

I augusti går Esbjörn Hagberg i pension efter 14 år som biskop i Karlstads stift. Under dessa år har en av hans viktigaste uppgifter varit att besöka församlingarna för att stödja, uppmuntra och göra tillsyn. Det sker genom bland annat biskopsvisitationer.

Sin sista visitation kommer Esbjörn Hagberg att göra i Arvika och Eda-Köla, det sker den 1-3 samt 6 mars. Temat är mission och medarbetarskap och biskopen kommer under dessa fyra dagar att möta anställda, förtroendevalda och församlingsbor.

Den första dagen handlar om diakoni, kyrkans sociala arbete, och även kommunrepresentanter är inbjudna. På kvällen samlas förtroendevalda för att lyssna till biskopen och samtala efteråt.

Den andra dagen tillbringas i Köla och den handlar om undervisning. Då är skolchefer och rektorer inbjudna.

Dag tre berör frågor om hur det är att ha tro som sitt yrke. Dagen avslutas med förbönsmässa i Trefaldighetskyrkan i Arvika.

Den 6 mars är det dags för avslutning av visitationen. Det sker i Trefaldighetskyrkan med en festmässa under biskopens ledning. Församlingsbor från båda pastoraten kan delta och mässan avslutas med att Esbjörn Hagberg sammanfattar sina intryck från visitationen.

 

 

 

Sin sista visitation kommer Esbjörn Hagberg att göra i Arvika och Eda-Köla, det sker den 1-3 samt 6 mars. Temat är mission och medarbetarskap och biskopen kommer under dessa fyra dagar att möta anställda, förtroendevalda och församlingsbor.

Den första dagen handlar om diakoni, kyrkans sociala arbete, och även kommunrepresentanter är inbjudna. På kvällen samlas förtroendevalda för att lyssna till biskopen och samtala efteråt.

Den andra dagen tillbringas i Köla och den handlar om undervisning. Då är skolchefer och rektorer inbjudna.

Dag tre berör frågor om hur det är att ha tro som sitt yrke. Dagen avslutas med förbönsmässa i Trefaldighetskyrkan i Arvika.

Den 6 mars är det dags för avslutning av visitationen. Det sker i Trefaldighetskyrkan med en festmässa under biskopens ledning. Församlingsbor från båda pastoraten kan delta och mässan avslutas med att Esbjörn Hagberg sammanfattar sina intryck från visitationen.

 

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.