2016-02-23 16:21

2016-02-23 16:21

UF-framgångar för Taserud

ARVIKA: Segrade i "Årets vara"

Ung Företagsamhets mässa på Löfbergs Arena i Karlstad har gått av stapeln – med Arvikaframgångar som följd.

290 UF-företag från olika skolor i Värmland visade upp sina produkter och tjänster på mässan. Från Arvika deltog flera UF-företag från både Solbergagymnasiet och Taserudsgymnasiet. Efter en lång och intensiv dag korades pristagarna i de olika tävlingsklasserna där det gick riktigt bra för Taserudsgymnasiets vård och omsorgsprogram. I kategorin ”Årets vara” vann N.E.E.J.

– Jättekul, tjejerna i företaget kammade dessutom hem tredjepriset i kategorin ”Årets företag”, säger Yvonne Kristoffersson, lärare på vård- och omsorgsprogrammet.

Bok

N.E.E.J imponerade på juryn med sin egenskapade och illustrerade bok – Andy – en bok om mobbning tillika en produkt med ett tydligt budskap: ”ingen kan göra allt men alla kan göra något mot mobbning”.

– Med denna vinst bär det dessutom i väg till SM i UF-företagande och den stora mässan i Stockholm 16-17 maj. Bakom företaget står Nancy Olsen, Elina Engels, Jennie Elovsson och Evgenya Kim, vilka går årskurs två på vård- och omsorgsprogrammet.

Trädgårdar

Även i kategorin ”Årets tjänst” gick det mycket bra för vård och omsorgsprogrammet, här kom Hanna Björknell med sitt företag Handy Women tvåa. Hanna skapar vackra trädgårdar, skottar snö och krattar löv med mera för de som är i behov av sådan hjälp.

Även Hanna får åka till Stockholm.

– Mycket duktiga och inspirerande elever som gör oss lärare glada och stolta, 16-17 maj åker vi till Stockholm med flaggan i topp för Arvika och Värmland.

290 UF-företag från olika skolor i Värmland visade upp sina produkter och tjänster på mässan. Från Arvika deltog flera UF-företag från både Solbergagymnasiet och Taserudsgymnasiet. Efter en lång och intensiv dag korades pristagarna i de olika tävlingsklasserna där det gick riktigt bra för Taserudsgymnasiets vård och omsorgsprogram. I kategorin ”Årets vara” vann N.E.E.J.

– Jättekul, tjejerna i företaget kammade dessutom hem tredjepriset i kategorin ”Årets företag”, säger Yvonne Kristoffersson, lärare på vård- och omsorgsprogrammet.

Bok

N.E.E.J imponerade på juryn med sin egenskapade och illustrerade bok – Andy – en bok om mobbning tillika en produkt med ett tydligt budskap: ”ingen kan göra allt men alla kan göra något mot mobbning”.

– Med denna vinst bär det dessutom i väg till SM i UF-företagande och den stora mässan i Stockholm 16-17 maj. Bakom företaget står Nancy Olsen, Elina Engels, Jennie Elovsson och Evgenya Kim, vilka går årskurs två på vård- och omsorgsprogrammet.

Trädgårdar

Även i kategorin ”Årets tjänst” gick det mycket bra för vård och omsorgsprogrammet, här kom Hanna Björknell med sitt företag Handy Women tvåa. Hanna skapar vackra trädgårdar, skottar snö och krattar löv med mera för de som är i behov av sådan hjälp.

Även Hanna får åka till Stockholm.

– Mycket duktiga och inspirerande elever som gör oss lärare glada och stolta, 16-17 maj åker vi till Stockholm med flaggan i topp för Arvika och Värmland.