2016-02-16 14:24

2016-02-16 14:25

Tjuvarna snitslade vägen för polisen

ARVIKA: Döms till fängelse

Tjuvarna gjorde inbrott i en lägenhet – och försvann. Men inte direkt spårlöst.

Ett vittne såg två män – en i röd luva och en i grön – göra inbrott i en lägenhet. Han ringde polisen.

De båda männen var borta när polisen kom – men spåren i snön fanns kvar. Det var snitslad bana till en lägenhet där polisen hittade två män. En i röd luva och en i grön. De fann också en nystulen förstärkare. Polisen tog bild på misstänkta tjuvar, luvor och förstärkare och åkte sen tillbaka till inbrottet för att kolla vad som hänt.

När de återvände till den misstänkte tjuvens bostad var den tom. Stöldgods kunde dock säkras lite senare, i den misstänktes förråd. Både ”rödluvan” och ”grönluvan” nekar till brott och säger att förstärkaren hade levererats till deras lägenhet av en som ville sälja den.

”Osannolikt med tanke på den korta tid som förflutit från inbrottet tills polis befann sig i lägenheten” säger tingsrätten. Männen döms därför för grov stöld till sex månaders fängelse.

Bytet som senare hittades blev: en barnvagn, en platt-tv, två fjärrkontroller, en dator, en förstärkare och en laptopp. Värde: 25 000 kronor

Ett vittne såg två män – en i röd luva och en i grön – göra inbrott i en lägenhet. Han ringde polisen.

De båda männen var borta när polisen kom – men spåren i snön fanns kvar. Det var snitslad bana till en lägenhet där polisen hittade två män. En i röd luva och en i grön. De fann också en nystulen förstärkare. Polisen tog bild på misstänkta tjuvar, luvor och förstärkare och åkte sen tillbaka till inbrottet för att kolla vad som hänt.

När de återvände till den misstänkte tjuvens bostad var den tom. Stöldgods kunde dock säkras lite senare, i den misstänktes förråd. Både ”rödluvan” och ”grönluvan” nekar till brott och säger att förstärkaren hade levererats till deras lägenhet av en som ville sälja den.

”Osannolikt med tanke på den korta tid som förflutit från inbrottet tills polis befann sig i lägenheten” säger tingsrätten. Männen döms därför för grov stöld till sex månaders fängelse.

Bytet som senare hittades blev: en barnvagn, en platt-tv, två fjärrkontroller, en dator, en förstärkare och en laptopp. Värde: 25 000 kronor