2016-02-05 11:50

2016-02-05 11:50

Jonas Klint får tjänsten som ny chefredaktör på Arvika Nyheter

ARVIKA: Har gedigen journalistisk bakgrund

Jonas Klint har utsetts till ny chefredaktör på Arvika Nyheter. Han efterträder Veronica Nordenberg Olsson och tillträder den 14 mars.

47-årige Klint har en gedigen journalistisk bakgrund, erfarenheter han införskaffat genom ett flertal arbetsuppgifter inom NWT-koncernen. Till NWT kom han 1988 innan han blev fast anställd 1991.

Hur ser du på lokaljournalistiken?

– Lokaljournalistiken är väldigt viktig, dels som informationskanal, att folk får reda på vad som händer, men även viktig för den lokala debatten och för debatten i samhället i stort. Lokaltidningen ska ge medborgarna en möjlighet att kräva ansvar av politiker och andra beslutsfattare, ha en egen åsikt på ledarsidan samtidigt som man ska vara en opartisk röst på nyhetsplats.

För Jonas Klint är arbetet som chefredaktör ingen ny arbetsuppgift, han har tidigare innehaft en sådan tjänst, på Karlskoga Tidning åren 2008-2011.

Tiden i östra Värmland är den enda utanför NWT-huset för Karlstadsbon Klint, inom nwt har han arbetat som kriminalreporter, kommunreporter, nöjesredaktör, nattredigerare, nattchef och sedan ett år tillbaka som näringslivsredaktör.

Varför sökte du jobbet som chefredaktör?

– Därför att lokaltidningen är väldigt viktig. Inte minst när informationsflödet är så enormt som det är idag. Jag vill också vara med och påverka genom att skriva lokala ledare och överhuvudtaget styra en tidning.

Vilka utmaningar ser du för Arvika Nyheter?

– Som alla andra tidningar står AN inför en svår uppgift, något av ett vägskäl. Vilket ben ska vi stå på, papperstidningen eller webben, och hur mycket resurser ska vi satsa på det ena eller andra? En sak står dock klar, är vi inte med på webben blir vi frånåkta av våra konkurrenter. Där har jag en viktig roll i att se till vad som måste göras.

För Klint ska lokaltidningen stå för en allsidig, professionell och opartisk nyhetsvärdering samtidigt som den ska vara en leverantör av information. Lokaltidningen ska vara en motpol till påverkansorgan som Facebook, Instagram och andra subjektiva nyhetskanaler av idag.

– Vi ska stå för gammal hederlig journalistik helt enkelt, och beskriva verkligheten som den är. Samtidigt ska vi förändra och förnya vårt sätt att jobba med de digitala kanalerna.

Privat gillar Klint löpning och är bland annat mycket intresserad av kultur. Förmodligen blir han dessutom Arvikabo framöver.

– Det här ska bli mycket intressant.

47-årige Klint har en gedigen journalistisk bakgrund, erfarenheter han införskaffat genom ett flertal arbetsuppgifter inom NWT-koncernen. Till NWT kom han 1988 innan han blev fast anställd 1991.

Hur ser du på lokaljournalistiken?

– Lokaljournalistiken är väldigt viktig, dels som informationskanal, att folk får reda på vad som händer, men även viktig för den lokala debatten och för debatten i samhället i stort. Lokaltidningen ska ge medborgarna en möjlighet att kräva ansvar av politiker och andra beslutsfattare, ha en egen åsikt på ledarsidan samtidigt som man ska vara en opartisk röst på nyhetsplats.

För Jonas Klint är arbetet som chefredaktör ingen ny arbetsuppgift, han har tidigare innehaft en sådan tjänst, på Karlskoga Tidning åren 2008-2011.

Tiden i östra Värmland är den enda utanför NWT-huset för Karlstadsbon Klint, inom nwt har han arbetat som kriminalreporter, kommunreporter, nöjesredaktör, nattredigerare, nattchef och sedan ett år tillbaka som näringslivsredaktör.

Varför sökte du jobbet som chefredaktör?

– Därför att lokaltidningen är väldigt viktig. Inte minst när informationsflödet är så enormt som det är idag. Jag vill också vara med och påverka genom att skriva lokala ledare och överhuvudtaget styra en tidning.

Vilka utmaningar ser du för Arvika Nyheter?

– Som alla andra tidningar står AN inför en svår uppgift, något av ett vägskäl. Vilket ben ska vi stå på, papperstidningen eller webben, och hur mycket resurser ska vi satsa på det ena eller andra? En sak står dock klar, är vi inte med på webben blir vi frånåkta av våra konkurrenter. Där har jag en viktig roll i att se till vad som måste göras.

För Klint ska lokaltidningen stå för en allsidig, professionell och opartisk nyhetsvärdering samtidigt som den ska vara en leverantör av information. Lokaltidningen ska vara en motpol till påverkansorgan som Facebook, Instagram och andra subjektiva nyhetskanaler av idag.

– Vi ska stå för gammal hederlig journalistik helt enkelt, och beskriva verkligheten som den är. Samtidigt ska vi förändra och förnya vårt sätt att jobba med de digitala kanalerna.

Privat gillar Klint löpning och är bland annat mycket intresserad av kultur. Förmodligen blir han dessutom Arvikabo framöver.

– Det här ska bli mycket intressant.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.