2016-01-29 09:07

2016-01-29 09:07

Snövit har fått nya ägare

ARVIKA: Satsar även på inredning av barnrummet

En kvartett Arvika- och Edanebor tar över barntillbehörsaffären Snövit när Inger och Kjell Nordahl pensionerar sig efter 40-talet års verksamhet.

Snövit får nya ägare den 1 februari – Snövit säljer ju som bekant barnkläder, barnvagnar och andra tillbehör för barn. Det är fyra Arvika- och Edanebor med Emmy Dalberg i spetsen som tar över detta datum för att sedan öppna försäljningen den 6 februari.

– Spännande, säger Emmy, som får mamma Birgitta samt Calle och Ida Forsberg som delägare och Mari Olsson som medarbetare.

– Vi har sagt länge att vi ska testa något nytt och nu gör vi det.

Heltid

Emmy Dalberg kommer att finnas i butiken på heltid tillsammans med nämnda Mari Olsson, övriga delägare kommer att finnas i butiken i mindre omfattning. Emmy och Mari har viss erfarenhet inom branschen och är dessutom föräldrar.

Då kan ni det här?

– Expert, ja kanske, säger Emmy och skrattar. Barnkläder kan jag nog, det här ska nog gå bra.

Varför väljer ni just denna bransch?

– Vi har varit intresserade av att öppna en liten inredningsbutik. Vi har kollat på det tidigare men så dök det här upp. Det blev lite större än vad vi tänkt... I barnvagnar är Snövit bland de större i Värmland på Emmaljunga.

Lättkörda

Just barnvagnar blir allt mera sofistikerade och lättkörda, Emmy Dalberg säger att det är en djungel att lära sig allt om barnvagnar och har hört att det tar runt tio år att bli en riktigt bra och insatt säljare av barnvagnar.

– Det ska nog gå bra och Kjell har lovat att hjälpa oss.

Nog är det väl så att föräldrar och blivande föräldrar plus anhöriga och andra lägger väldigt mycket pengar på barntillbehör?

– Ja, så är det, många lägger mer pengar på sina barn än på sig själva. Den största barnvagnen med skötväska kan exempelvis kosta upp emot 10 000 kronor. Man vill gärna ha en ny vagn till sitt första barn i alla fall, sedan får nog ofta barn nummer två ta över den.

Vilka är trenderna just nu?

– När det gäller barnkläder är det många stilar för tillfället, det beror på vad du tycker om. Det är mycket färger men det finns även annat.

6 februari

”Nya” Snövit öppnar alltså den 6 februari efter att ha varit stängt nästan en vecka. Under denna vecka ska det bland annat in nya varor och märken i butiken – inkluderat en satsning på inredning av barnrummet.

– Det här blir spännande.

Snövit får nya ägare den 1 februari – Snövit säljer ju som bekant barnkläder, barnvagnar och andra tillbehör för barn. Det är fyra Arvika- och Edanebor med Emmy Dalberg i spetsen som tar över detta datum för att sedan öppna försäljningen den 6 februari.

– Spännande, säger Emmy, som får mamma Birgitta samt Calle och Ida Forsberg som delägare och Mari Olsson som medarbetare.

– Vi har sagt länge att vi ska testa något nytt och nu gör vi det.

Heltid

Emmy Dalberg kommer att finnas i butiken på heltid tillsammans med nämnda Mari Olsson, övriga delägare kommer att finnas i butiken i mindre omfattning. Emmy och Mari har viss erfarenhet inom branschen och är dessutom föräldrar.

Då kan ni det här?

– Expert, ja kanske, säger Emmy och skrattar. Barnkläder kan jag nog, det här ska nog gå bra.

Varför väljer ni just denna bransch?

– Vi har varit intresserade av att öppna en liten inredningsbutik. Vi har kollat på det tidigare men så dök det här upp. Det blev lite större än vad vi tänkt... I barnvagnar är Snövit bland de större i Värmland på Emmaljunga.

Lättkörda

Just barnvagnar blir allt mera sofistikerade och lättkörda, Emmy Dalberg säger att det är en djungel att lära sig allt om barnvagnar och har hört att det tar runt tio år att bli en riktigt bra och insatt säljare av barnvagnar.

– Det ska nog gå bra och Kjell har lovat att hjälpa oss.

Nog är det väl så att föräldrar och blivande föräldrar plus anhöriga och andra lägger väldigt mycket pengar på barntillbehör?

– Ja, så är det, många lägger mer pengar på sina barn än på sig själva. Den största barnvagnen med skötväska kan exempelvis kosta upp emot 10 000 kronor. Man vill gärna ha en ny vagn till sitt första barn i alla fall, sedan får nog ofta barn nummer två ta över den.

Vilka är trenderna just nu?

– När det gäller barnkläder är det många stilar för tillfället, det beror på vad du tycker om. Det är mycket färger men det finns även annat.

6 februari

”Nya” Snövit öppnar alltså den 6 februari efter att ha varit stängt nästan en vecka. Under denna vecka ska det bland annat in nya varor och märken i butiken – inkluderat en satsning på inredning av barnrummet.

– Det här blir spännande.