2016-01-29 15:18

2016-01-29 15:18

De bjuder upp till företagens galakväll

ARVIKA: Vill utöka samarbetet mellan kommun och företag

Digitaliseringen står i centrum när Arvika kommun med samarbetspartners bjuder in till näringslivsgala på Scandic i Arvika den 18 februari.

I dag går det inte att bortse från digitaliseringen, det vore att bryta mot en norm – mot en samhällsutveckling – som kommit för att stanna. Däremot går det att bryta egen mark inom det digitaliserade samhället och just detta – att tro på de egna fotspåren – tar näringslivsgalan fasta på.

– Vi är i allt större utsträckning påverkade av den digitaliserade utvecklingen och vill därför sätta fokus på möjligheter och inspirera företag till att våga prova nya grepp, säger Jonas Andersson, näringslivsutvecklare hos huvudarrangören, Arvika kommun.

Dubbelt upp

Ifjol deltog 60 personer/företag i eventet – den siffran vill man dubbla i år. Minst. Det är också en på flera sätt uppdaterad näringslivsträff som äger rum på Scandic. Nytt är inte bara namnet utan även att kommunen slagit följe med flera samarbetspartners och nybyggt är också att det kommer att utdelas ett flertal pris.

Priserna knyter också an till galans tema, alltså digitaliseringen, och till nytänkande och framtidstro runt den. Därför delas ”Anti Jante-priset”, Digitaliseringspriset”, ”Tillväxtpriset” samt ”Arvika Stadshus AB:s företagspris” ut.

– Kanske kan detta locka någon att sticka ut hakan, säger Thomas Andersson, Scandic.

– Ett Anti Jante-pris är precis hur jag på Westmatic tänker. Jag vill inte gå i samma fotspår utan ibland vill jag gå snabbare fram och testa nytt. Skulle jag göra som alla andra skulle jag ha samma resultat som andra, säger Linda Take, vd på Westmatic.

– Vi tycker också att Anti Jante-priset är intressant, vi levererar ofta våra robotlösningar till företag som går mot strömmen, säger Anders Larsson, vd på APR Automation.

Profiler

Scandic härbärgerar alltså galan och Westmatic och APR Automation är en av flera samarbetspartners, övriga är Westra Wermlands Sparbank, Perfekta, Nordea, Thermia och Handelskammaren Värmland.

Håller ihop galan och är konferencier gör Helena Wiktelius, Karlstad.

– Jag är glad över det startfält vi fått ihop, ett startfält med några av Sveriges vassaste profiler inom digitalisering. Det ska bli spännande att höra vilka tips och råd dessa kan ge hur företagen ska rusta sig inom digitaliseringen, säger hon.

Föredrag

Förutom utdelning av ett flertal nya näringslivspris innehåller alltså galan även föredrag och samtal – ett mål är att stärka samarbetet företag/kommun. Deltar gör bland annat Peter Siljerud, Futurewise AB, han pratar om att bryta normer, och Andreas Stjärnhem, den senare språkar om att företagens dna måste skina i en digital värld. Det utlovas också överraskningar.

– Varför det kallas gala, jo, det ska vara lite pompa och ståt också, lite glamour.

I dag går det inte att bortse från digitaliseringen, det vore att bryta mot en norm – mot en samhällsutveckling – som kommit för att stanna. Däremot går det att bryta egen mark inom det digitaliserade samhället och just detta – att tro på de egna fotspåren – tar näringslivsgalan fasta på.

– Vi är i allt större utsträckning påverkade av den digitaliserade utvecklingen och vill därför sätta fokus på möjligheter och inspirera företag till att våga prova nya grepp, säger Jonas Andersson, näringslivsutvecklare hos huvudarrangören, Arvika kommun.

Dubbelt upp

Ifjol deltog 60 personer/företag i eventet – den siffran vill man dubbla i år. Minst. Det är också en på flera sätt uppdaterad näringslivsträff som äger rum på Scandic. Nytt är inte bara namnet utan även att kommunen slagit följe med flera samarbetspartners och nybyggt är också att det kommer att utdelas ett flertal pris.

Priserna knyter också an till galans tema, alltså digitaliseringen, och till nytänkande och framtidstro runt den. Därför delas ”Anti Jante-priset”, Digitaliseringspriset”, ”Tillväxtpriset” samt ”Arvika Stadshus AB:s företagspris” ut.

– Kanske kan detta locka någon att sticka ut hakan, säger Thomas Andersson, Scandic.

– Ett Anti Jante-pris är precis hur jag på Westmatic tänker. Jag vill inte gå i samma fotspår utan ibland vill jag gå snabbare fram och testa nytt. Skulle jag göra som alla andra skulle jag ha samma resultat som andra, säger Linda Take, vd på Westmatic.

– Vi tycker också att Anti Jante-priset är intressant, vi levererar ofta våra robotlösningar till företag som går mot strömmen, säger Anders Larsson, vd på APR Automation.

Profiler

Scandic härbärgerar alltså galan och Westmatic och APR Automation är en av flera samarbetspartners, övriga är Westra Wermlands Sparbank, Perfekta, Nordea, Thermia och Handelskammaren Värmland.

Håller ihop galan och är konferencier gör Helena Wiktelius, Karlstad.

– Jag är glad över det startfält vi fått ihop, ett startfält med några av Sveriges vassaste profiler inom digitalisering. Det ska bli spännande att höra vilka tips och råd dessa kan ge hur företagen ska rusta sig inom digitaliseringen, säger hon.

Föredrag

Förutom utdelning av ett flertal nya näringslivspris innehåller alltså galan även föredrag och samtal – ett mål är att stärka samarbetet företag/kommun. Deltar gör bland annat Peter Siljerud, Futurewise AB, han pratar om att bryta normer, och Andreas Stjärnhem, den senare språkar om att företagens dna måste skina i en digital värld. Det utlovas också överraskningar.

– Varför det kallas gala, jo, det ska vara lite pompa och ståt också, lite glamour.

Priser och kriterier

Anti Jante-priset

Kriterier: Här gillas företag som oblygt bryter ny mark och vågar sticka ut. Priset delas ut till det företag som 2015 lyste starkt på Arvikas himmel genom att vara orädd och visa framåtanda.

Digitaliseringspriset

Kriterier: Ny teknologi ger nya möjligheter. Vinnaren av detta pris har på ett professionellt sätt använt digital teknik för att utveckla sin verksamhet och fått växt i sitt företag.

Tillväxtpriset

Kriterier: För Arvika som plats är det betydelsefullt med fler arbetstillfällen och att det finns företag som kan inspirera andra att våga växa. Tillväxtpriset vill lyfta fram ett företag som uppvisar särdeles god utveckling vad gäller omsättning och nya arbetstillfällen de senaste tre åren.

Arvika Stadshus AB:s företagspris

Kriterier: Till ett företag som har varit betydelsefullt och framgångsrikt 2015.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.