2016-01-28 13:02

2016-01-28 13:02

Anmäls på grund av jäv

VÄSTVÄRMLAND

En arbetsförmedlare i Västvärmland har anmälts till personalansvarsnämnden för att ha handlagt en närståendes ärende, vilket betraktas som jäv.

Arbetsförmedlaren har uppgett att detta skedde i semestertider då hen arbetade i jobbgarantin för ungdomar och att hen då inte tänkte på att det kunde vara en otillåten slagning i systemet. Verksjuristen som bedömt ärendet anser att personalansvarsnämnden bör ta ställning till om arbetsförmedlaren ska tilldelas disciplinpåföljd, då det kan medföra förtroendeskada för arbetsförmedlingen även om det skett för att fullgöra tilldelade arbetsuppgifter.

Arbetsförmedlaren har uppgett att detta skedde i semestertider då hen arbetade i jobbgarantin för ungdomar och att hen då inte tänkte på att det kunde vara en otillåten slagning i systemet. Verksjuristen som bedömt ärendet anser att personalansvarsnämnden bör ta ställning till om arbetsförmedlaren ska tilldelas disciplinpåföljd, då det kan medföra förtroendeskada för arbetsförmedlingen även om det skett för att fullgöra tilldelade arbetsuppgifter.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.