2016-01-27 20:42

2016-01-27 20:51

Larver i mjöl – naturligt

ARVIKA

En kund köpte i höstas fyra paket vetemjöl i en butik i Arvika. Väl hemma upptäckte kunden att det rörde sig i samtliga påsar och såg sedan små insekter kravla runt i mjölet.

Kunden tog då kontakt med butikkedjans kundtjänst och fick svaret att ägg till skadedjur finns naturligt i sådant som exempelvis spannmål, ris och nötter. Kundtjänst ger sedan en förklaring till varför:

”Då vi inte längre besprutar odlingar eller använder starka kemikalier vid rengöring av produktionsanläggningar, kan äggen utvecklas till larver, baggar eller fjärilar om de utsätts för varm, mörk och fuktig miljö. Dessa djur är ofarliga men naturligtvis otrevliga att hitta.”

Händelsen har nu av kunden anmälts till Livsmedelsverket skriver nyhetsbyrån Siren.

Kunden tog då kontakt med butikkedjans kundtjänst och fick svaret att ägg till skadedjur finns naturligt i sådant som exempelvis spannmål, ris och nötter. Kundtjänst ger sedan en förklaring till varför:

”Då vi inte längre besprutar odlingar eller använder starka kemikalier vid rengöring av produktionsanläggningar, kan äggen utvecklas till larver, baggar eller fjärilar om de utsätts för varm, mörk och fuktig miljö. Dessa djur är ofarliga men naturligtvis otrevliga att hitta.”

Händelsen har nu av kunden anmälts till Livsmedelsverket skriver nyhetsbyrån Siren.