2016-01-04 09:51

2016-01-04 09:51

Förkastligt i Eda

EDA: Flyr det sjunkande skeppet Ni vet säkert vem

Turbulensen är åter i full gång.

Tjänstemän säger upp sina anställningar, på löpande band. Åtminstone de som ser en möjlighet. Resten blir kvar på det sjunkande skeppet (vissa kan inte lämna in) och i styret blir relationerna allt mer infekterade. Vi får därmed utstå den ”kompetensbrist” som Nicklas Backelin (V) beklagade sig över i media, så sent som för någon vecka sedan. Vad som är än värre är att, vi får erfara hur ärenden handläggs på sätt som strider mot gällande lagar.

Att tjänstemän som har ambitioner med den kommunala verksamheten, inte mäktar med Eda Kommun är inte förvånande.

Det är intet nytt under solen. Att tjänstemän med ambitioner slutat sina anställningar i Eda är vardag. Hur många kommunchefer, ekonomichefer, socialchefer, skolchefer m.m. m.m. har kommunen avverkat under de senaste åren? (Även före Hel:s inträde).

Ser vi sedan på verksamheter utanför kommunhuset är frekvensen tjänstemän som, efter kort tids anställning, säger upp sina poster, minst lika hög, om inte högre.

I detta läge frågar sig Johanna Söderberg (C) ”vad detta kan bero på”. Hon satt själv som kommunalråd under flera år. Turbulensen var redan då i full gång och vad gjorde man åt detta problem på den tiden, Johanna?

Det är också högst besynnerligt att Backelin kan referera till kompetensbrist inom tjänstemannaleden, så fort saklig kritik riktas mot kommunens handläggning från skilda håll.

Han undviker att tala om kompetensen i det politiska ledet. Att han själv som representant för V agerar på ett sätt som totalt strider mot detta partis ideologiska grund utan ett uns av självkritik. Det kan möjligen inte vara så att den politiska kompetensen är undermålig och därmed orsakar det kaos som med all tydlighet pågår?

För tillfället upptar tydligen, intriger och diskussioner kring hur man skall kunna avpollettera det sittande Kommunalrådet, all tid och den verksamheten är tvärpolitisk.

Både vår kommun och dess medborgare tar skada av ett sanslöst scenario och det är förkastligt!

Tjänstemän säger upp sina anställningar, på löpande band. Åtminstone de som ser en möjlighet. Resten blir kvar på det sjunkande skeppet (vissa kan inte lämna in) och i styret blir relationerna allt mer infekterade. Vi får därmed utstå den ”kompetensbrist” som Nicklas Backelin (V) beklagade sig över i media, så sent som för någon vecka sedan. Vad som är än värre är att, vi får erfara hur ärenden handläggs på sätt som strider mot gällande lagar.

Att tjänstemän som har ambitioner med den kommunala verksamheten, inte mäktar med Eda Kommun är inte förvånande.

Det är intet nytt under solen. Att tjänstemän med ambitioner slutat sina anställningar i Eda är vardag. Hur många kommunchefer, ekonomichefer, socialchefer, skolchefer m.m. m.m. har kommunen avverkat under de senaste åren? (Även före Hel:s inträde).

Ser vi sedan på verksamheter utanför kommunhuset är frekvensen tjänstemän som, efter kort tids anställning, säger upp sina poster, minst lika hög, om inte högre.

I detta läge frågar sig Johanna Söderberg (C) ”vad detta kan bero på”. Hon satt själv som kommunalråd under flera år. Turbulensen var redan då i full gång och vad gjorde man åt detta problem på den tiden, Johanna?

Det är också högst besynnerligt att Backelin kan referera till kompetensbrist inom tjänstemannaleden, så fort saklig kritik riktas mot kommunens handläggning från skilda håll.

Han undviker att tala om kompetensen i det politiska ledet. Att han själv som representant för V agerar på ett sätt som totalt strider mot detta partis ideologiska grund utan ett uns av självkritik. Det kan möjligen inte vara så att den politiska kompetensen är undermålig och därmed orsakar det kaos som med all tydlighet pågår?

För tillfället upptar tydligen, intriger och diskussioner kring hur man skall kunna avpollettera det sittande Kommunalrådet, all tid och den verksamheten är tvärpolitisk.

Både vår kommun och dess medborgare tar skada av ett sanslöst scenario och det är förkastligt!

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.