2016-01-01 11:53

2016-01-02 07:16

"Vi finns till hands för att lösa det praktiska"

ARVIKA

Redan tidigt på fredagsmorgonen kopplades POSOM-gruppen i Arvika in för att hjälpa de branddrabbade. Representanter för gruppen finns sedan tidigt på morgonen på Bristol Hotell dit de branddrabbade evakuerats.

– Det vi gör nu är att försöka titta på listor så att alla har fått information om vad som skett. Vi finns också till hands för att se till att de praktiska sakerna löser sig, säger Anna Jarebo i POSOM-gruppen.

Vilka saker handlar det om?

– Det handlar främst om att man kan få sina mediciner och glasögon men också sådant som kläder och boende. Dessutom sådana saker som när det ska hållas informationsmöten.

Vilka är det som bor i huset?

– Det är blandade åldrar men mest äldre människor.

Hur är stämningen bland de som drabbats?

– Jag har pratat med flera av de drabbade och jag tycker ändå att stämningen är samlad.

Hur länge finns ni till hands?

– Det kommer att avgöras efter hand, men vi har vårt nästa informationsmöte här på Bristol klockan 15 i dag. Då kommer bland annat försäkringsbolag att finnas här med information till de som drabbats – såväl boende som de som har affärslokaler i fastigheten.

 

– Det vi gör nu är att försöka titta på listor så att alla har fått information om vad som skett. Vi finns också till hands för att se till att de praktiska sakerna löser sig, säger Anna Jarebo i POSOM-gruppen.

Vilka saker handlar det om?

– Det handlar främst om att man kan få sina mediciner och glasögon men också sådant som kläder och boende. Dessutom sådana saker som när det ska hållas informationsmöten.

Vilka är det som bor i huset?

– Det är blandade åldrar men mest äldre människor.

Hur är stämningen bland de som drabbats?

– Jag har pratat med flera av de drabbade och jag tycker ändå att stämningen är samlad.

Hur länge finns ni till hands?

– Det kommer att avgöras efter hand, men vi har vårt nästa informationsmöte här på Bristol klockan 15 i dag. Då kommer bland annat försäkringsbolag att finnas här med information till de som drabbats – såväl boende som de som har affärslokaler i fastigheten.

 

POSOM-gruppen

POSOM är en förkortning av Psykiskt Och Socialt Omhändertagande och POSOM-gruppen kallas in av räddningschefen, polisinsatschefen eller den kommunala ledningsgruppen vid större olyckshändelser och katastrofer, där samhällets ordinarie resurser inte räcker till.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.