2015-12-29 14:10

2015-12-29 14:10

Överklagar morddom till HD

ARVIKA/GÖTEBORG

Den 26-årige man som i tingsrätt och hovrätt dömts för grov mordbrand och mord, efter branden på Fältgatan i Arvika i juli, har överklagat domen till Högsta domstolen.

Hovrätten tog emot överklagandet på tisdagen och där yrkas det att åtalet i första hand ogillas i sin helhet och i andra hand att åtalet för mord ogillas. I det fall åtalen gillas, yrkar mannen via sin försvarare att brottet rubriceras som grovt vållande till annans död, alternativt om uppsåt anses föreligga, dråp. Nu skickas överklagandet över till Högsta domstolen.

Branden på Fältgatan startade i ett trapphus vid mannens före detta flickväns dörr. Kvinnan som befann sig i lägenheten när branden startade, dog av de skador branden åsamkade.

Hovrätten tog emot överklagandet på tisdagen och där yrkas det att åtalet i första hand ogillas i sin helhet och i andra hand att åtalet för mord ogillas. I det fall åtalen gillas, yrkar mannen via sin försvarare att brottet rubriceras som grovt vållande till annans död, alternativt om uppsåt anses föreligga, dråp. Nu skickas överklagandet över till Högsta domstolen.

Branden på Fältgatan startade i ett trapphus vid mannens före detta flickväns dörr. Kvinnan som befann sig i lägenheten när branden startade, dog av de skador branden åsamkade.