2015-12-28 16:26

2015-12-28 16:26

Blandat och finstämt

ARVIKA: Stadsmusikkårens julkonsert

I raden av julkonserter i advent, bjöd Arvika Stadsmusikkår på traditionsenlig julkonsert i Trefaldighetskyrkan en söndagskväll innan jul.

De inledde med två ”juleminiatyrer” där åhörarna kunde känna igen bl a ”Nu tändas tusen juleljus”. Kvällen bjöd på ett blandat och finstämt program med traditionella julsånger, Carols av John Rutter, filmmusik från Polarexpressen och örhängen som Sleighride, Happy Holiday och White Christmas. Kvällens dirigent och ”konduktör” var som alltid stadsmusikkårens ledare Mats Lindahl.

Men även hans son, Anders Lindahl, hoppade in som gästdirigent under kvällen. Det bjöds också på soloinslag av orkesterns medlemmar. Elias Knutsson spelade två romanser av Robert Schumann på altsaxofon, till pianoackompanjemang av Rolf Thoren. Uppskattade inslag var också när hela instrumentsektioner i musikkåren framförde egna stycken. Klarinettisterna, som inte varit så många till antalet på många år, spelade en mycket vacker och samstämd ”Stilla natt”. Tuba- och eufoniumsektionen svarade upp med en mycket pampig version av Halleluja-kören.

Som avslutning, helt enligt traditionen, bjöd trombonisten Simon Henriksson, tillika Arvika konsertförenings ungdomsstipendiat, på ”O Helga Natt”. Stadsmusikkåren ackompanjerade, och var det inte så att äntligen infann sig julkänslan, trots de milda men ack så hårda vindarna denna fjärde söndag i advent!

De inledde med två ”juleminiatyrer” där åhörarna kunde känna igen bl a ”Nu tändas tusen juleljus”. Kvällen bjöd på ett blandat och finstämt program med traditionella julsånger, Carols av John Rutter, filmmusik från Polarexpressen och örhängen som Sleighride, Happy Holiday och White Christmas. Kvällens dirigent och ”konduktör” var som alltid stadsmusikkårens ledare Mats Lindahl.

Men även hans son, Anders Lindahl, hoppade in som gästdirigent under kvällen. Det bjöds också på soloinslag av orkesterns medlemmar. Elias Knutsson spelade två romanser av Robert Schumann på altsaxofon, till pianoackompanjemang av Rolf Thoren. Uppskattade inslag var också när hela instrumentsektioner i musikkåren framförde egna stycken. Klarinettisterna, som inte varit så många till antalet på många år, spelade en mycket vacker och samstämd ”Stilla natt”. Tuba- och eufoniumsektionen svarade upp med en mycket pampig version av Halleluja-kören.

Som avslutning, helt enligt traditionen, bjöd trombonisten Simon Henriksson, tillika Arvika konsertförenings ungdomsstipendiat, på ”O Helga Natt”. Stadsmusikkåren ackompanjerade, och var det inte så att äntligen infann sig julkänslan, trots de milda men ack så hårda vindarna denna fjärde söndag i advent!