2015-12-09 08:13

2015-12-09 08:13

Crem växer i Åmotfors

ÅMOTFORS: Utökar personalstyrkan med 50 procent

Crem International i Åmotfors utökar personalstyrkan med 23 personer, det vill säga en utökning med nästan 50 procent.

Crem International – som utvecklar, tillverkar och marknadsför kaffemaskiner – behöver mer personal både på kollektivsidan och tjänstemannasidan. Orsaken till utökningen är sommarens förvärv av tyska Spengler GmbH, vilka i sin tur varit en del av Maas-koncernen, en av Europas största operatörer inom kaffe och kund till Crem.

Spengler utvecklar och tillverkar automatiska kaffemaskiner främst inriktat mot kontorskaffe och servicehandel och nu kommer en samordning av produktionen att ske till Åmotfors.

– Superkul med en expansion i Åmotfors, säger Crem International AB:s vd tillika finanschef för Cremkoncernen, Johan Ekström.

Mest kollektivare

Rekryteringen sker i samarbete med Industrisupport i Arvika och sett till olika personalkategorier söker Crem International produktionsplanerare, strategisk inköpare och ordermottagare på tjänstemannasidan – totalt tre personer – samt lager- och logistikpersonal, montörer och testare – totalt 20 anställda – på kollektivsidan.

– Nu har vi tryckt på knappen och målsättningen är att ha hela flytten avklarad till årsskiftet. Det kommer att bli ett tufft jobb men tillsammans med våra duktiga medarbetare ska vi klara detta och naturligtvis är det superkul med denna expansion i Åmotfors.

Egen kraft också

I dag har Crem International i Åmotfors 50 anställda – efter nyrekryteringen 73. Ser man sedan till hela koncernen är man runt 350 anställda med en årlig omsättning av cirka 750 miljoner kronor. Man växer genom det nämnda förvärvet men man växer också organiskt, det vill säga av egen kraft, med nästan 20 procent, säger Johan Ekström.

– Roligt att vi också växer av det vi själva utvecklar och tillverkar. Just nu är det mycket positivt runt Crem.

När det gäller Spengler-affären handlar det om tillverkning av större kaffemaskiner mestadels till kontor men även till serviceinrättningar som bensinstationer, butiker och liknande.

Varför förläggs produktionen av Sprenglers produkter till Åmotfors och inte till era andra produktionsanläggningar, de i Kina eller Spanien?

– Framförallt är det ju viktigt att vara nära vår huvudmarknad för den här typen av maskiner, och den är Norden och norra Europa, dessutom har vi en fin produktionsanläggning i Åmotfors.

Ja, har ni fabriksytor så att ni klarar av denna expansion?

– Det har vi även om det blir tajt, men vi ska fixa detta.

Crem International – som utvecklar, tillverkar och marknadsför kaffemaskiner – behöver mer personal både på kollektivsidan och tjänstemannasidan. Orsaken till utökningen är sommarens förvärv av tyska Spengler GmbH, vilka i sin tur varit en del av Maas-koncernen, en av Europas största operatörer inom kaffe och kund till Crem.

Spengler utvecklar och tillverkar automatiska kaffemaskiner främst inriktat mot kontorskaffe och servicehandel och nu kommer en samordning av produktionen att ske till Åmotfors.

– Superkul med en expansion i Åmotfors, säger Crem International AB:s vd tillika finanschef för Cremkoncernen, Johan Ekström.

Mest kollektivare

Rekryteringen sker i samarbete med Industrisupport i Arvika och sett till olika personalkategorier söker Crem International produktionsplanerare, strategisk inköpare och ordermottagare på tjänstemannasidan – totalt tre personer – samt lager- och logistikpersonal, montörer och testare – totalt 20 anställda – på kollektivsidan.

– Nu har vi tryckt på knappen och målsättningen är att ha hela flytten avklarad till årsskiftet. Det kommer att bli ett tufft jobb men tillsammans med våra duktiga medarbetare ska vi klara detta och naturligtvis är det superkul med denna expansion i Åmotfors.

Egen kraft också

I dag har Crem International i Åmotfors 50 anställda – efter nyrekryteringen 73. Ser man sedan till hela koncernen är man runt 350 anställda med en årlig omsättning av cirka 750 miljoner kronor. Man växer genom det nämnda förvärvet men man växer också organiskt, det vill säga av egen kraft, med nästan 20 procent, säger Johan Ekström.

– Roligt att vi också växer av det vi själva utvecklar och tillverkar. Just nu är det mycket positivt runt Crem.

När det gäller Spengler-affären handlar det om tillverkning av större kaffemaskiner mestadels till kontor men även till serviceinrättningar som bensinstationer, butiker och liknande.

Varför förläggs produktionen av Sprenglers produkter till Åmotfors och inte till era andra produktionsanläggningar, de i Kina eller Spanien?

– Framförallt är det ju viktigt att vara nära vår huvudmarknad för den här typen av maskiner, och den är Norden och norra Europa, dessutom har vi en fin produktionsanläggning i Åmotfors.

Ja, har ni fabriksytor så att ni klarar av denna expansion?

– Det har vi även om det blir tajt, men vi ska fixa detta.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.