2015-12-06 14:09

2015-12-06 14:09

Blåsigt men underhållande

ARVIKA: Andra omgången av "Jul på stan"

Varje lördag fram till jul är det underhållning i korsningen Kyrkogatan- Torggatan i Arvika under rubriken ”Jul på stan”. Adventssånger, dikt och dubstepsdans bjöds det på den här gången.

”Jul på stan” hör ihop med Arvikas julkalender 2015 och är en utveckling av den Levande julkalender som Arvika körde under ett par år. I år har underhållningen koncentrerats till fyra tillfällen och i lördags var det andra omgången.

Adventssånger

Stora applåder fick Robin Nygren, Elin Bergström och Louisa Boström från Glava som sjöng adventssånger. Glava bygdekontor fanns samtidigt på plats och bjöd på glögg och pepparkakor. Årets julkalender fanns också till försäljning. Överskottet går till bygdekontorets ungdomsverksamhet som engagerat sig mycket i aktiviteter för asylsökande barn och ungdomar.

En av dem som redan varit här en tid är Muhammad Mashaikh som har dans som ett stort intresse. Han visade publiken hur man dansar dubstep.

En saxduo och sångtrio, båda från musikhögskolan, framträdde också på röda matten i korsningen. Lars Gustafson avslutade med att läsa Viktor Rydbergs välkända dikt Tomten.

Hålla fast

Det var verkligen inget fel på underhållningen, men den stora publiken ”blåste bort”. Det var ruggigt och kallt och tidvis var man tvungen att hålla i både högtalare och annat som annars riskerade att blåsa ikull på grund av vindarna.

1500 julkalendrar, med bilder av illustratören Ane Gustavsson, har tryckts upp och målet är att alla ska bli sålda. Och det ser man ut att vara på god väg att klara. Julkort med samma motiv som julkalendern har också tryckts upp.

”Jul på stan” hör ihop med Arvikas julkalender 2015 och är en utveckling av den Levande julkalender som Arvika körde under ett par år. I år har underhållningen koncentrerats till fyra tillfällen och i lördags var det andra omgången.

Adventssånger

Stora applåder fick Robin Nygren, Elin Bergström och Louisa Boström från Glava som sjöng adventssånger. Glava bygdekontor fanns samtidigt på plats och bjöd på glögg och pepparkakor. Årets julkalender fanns också till försäljning. Överskottet går till bygdekontorets ungdomsverksamhet som engagerat sig mycket i aktiviteter för asylsökande barn och ungdomar.

En av dem som redan varit här en tid är Muhammad Mashaikh som har dans som ett stort intresse. Han visade publiken hur man dansar dubstep.

En saxduo och sångtrio, båda från musikhögskolan, framträdde också på röda matten i korsningen. Lars Gustafson avslutade med att läsa Viktor Rydbergs välkända dikt Tomten.

Hålla fast

Det var verkligen inget fel på underhållningen, men den stora publiken ”blåste bort”. Det var ruggigt och kallt och tidvis var man tvungen att hålla i både högtalare och annat som annars riskerade att blåsa ikull på grund av vindarna.

1500 julkalendrar, med bilder av illustratören Ane Gustavsson, har tryckts upp och målet är att alla ska bli sålda. Och det ser man ut att vara på god väg att klara. Julkort med samma motiv som julkalendern har också tryckts upp.