2015-12-04 16:49

2015-12-04 16:49

Vill stötta företagare

ARVIKA: Ska starta innovationscenter

Företag. Två bröder, Kjell Dagfinn och Olle Petter Braathen, planerar att öppna ett innovationscenter i Arvika där företag ska få stöttning för att göra sig gällande på marknader.

Bakgrunden till etableringen är dels kärlek till Arvikatrakten samt ett sätt för brödraduon att låta andra ta del av deras kontaktnät. Allt för att företagen – hyresgästerna – ska blomma ut.

– Många företag kommer inte vidare med sina produkter, man har svårt att få ut dem på marknaderna. Andra kan ha svårt att hitta finansiärer eller problem med marknadsföring. Allt detta, inkluderat att hitta finansiering, ska man kunna få hjälp med hos oss, säger Kjell Dagfinn.

1 mars

Platsen man valt är samma fastighet på Gate industriområde som inrymmer bland annat Sahlins och Henrys byggmarknad. Exakt lokal man ska flytta in i är Poolwaters, vilka flyttar ut sista februari. Här ska alla sorters företag kunna få hjälp för att komma vidare.

– Genom att hyra in sig för en billig penning och få hjälp av fackfolk eller annan stöttning.

Karlstad

Förebilden för Kjell Dagfinn och Olle Petter Braathen är en liknande innovationspark i Karlstad där samverkan, samarbete och smartare arbetssätt ska vara rättesnören. I Karlstad erbjuds olika hyrespaket med flera olika lösningar som stödjer hyresgästens företag.

• Ett årskort som för en kostnad ger tillgång till innovationscentrets lokaler och aktiviteter under dagtid, bland annat mötes- och konferensrum med tillgång till internet med mera

• Möblerad arbetsplats i landskap för en högre kostnad. Konceptet omfattar en möblerad arbetsplats i gemensamt landskap, kontorsutrustning och tillgång till mötes- och konferensrum med mera.

• Kontorsrum i olika storlekar för den högsta kostnaden med tillgång till mötes- och konferensrum internet med mera.

– Gemensamt för samtliga är möjligheten att delta i gemensamma aktiviteter, arrangemang och events som genomförs i parkens regi eller i enskilda aktörers regi när detta erbjuds.

Underlätta

Karlstad Innovation Park har ambitionen att via gemenskap bidra till smartare arbetssätt för att den vägen underlätta för nya företagsinitiativ, samma är tankarna i Arvika. Man vill öppna upp för kontakter i gemensamma nätverk som skapas samtidigt som bröderna Braathen alltså säger att de har ett eget nätverk.

Trivs

Att det blev just Arvika beror på att Kjell Dagfinn förälskat sig i västra Värmland och Stora Årbotten och Arvika i synnerhet. Han arbetar annars som kiropraktor i Oslo men tillbringar mer och mer tid i Arvikatrakten.

– En fantastisk by, den blir bara finare och finare. Och kreativa miljöer och små företag är framtiden, det vill vi skapa i Arvika. Hit ska man kunna komma och få stöttning.

Bakgrunden till etableringen är dels kärlek till Arvikatrakten samt ett sätt för brödraduon att låta andra ta del av deras kontaktnät. Allt för att företagen – hyresgästerna – ska blomma ut.

– Många företag kommer inte vidare med sina produkter, man har svårt att få ut dem på marknaderna. Andra kan ha svårt att hitta finansiärer eller problem med marknadsföring. Allt detta, inkluderat att hitta finansiering, ska man kunna få hjälp med hos oss, säger Kjell Dagfinn.

1 mars

Platsen man valt är samma fastighet på Gate industriområde som inrymmer bland annat Sahlins och Henrys byggmarknad. Exakt lokal man ska flytta in i är Poolwaters, vilka flyttar ut sista februari. Här ska alla sorters företag kunna få hjälp för att komma vidare.

– Genom att hyra in sig för en billig penning och få hjälp av fackfolk eller annan stöttning.

Karlstad

Förebilden för Kjell Dagfinn och Olle Petter Braathen är en liknande innovationspark i Karlstad där samverkan, samarbete och smartare arbetssätt ska vara rättesnören. I Karlstad erbjuds olika hyrespaket med flera olika lösningar som stödjer hyresgästens företag.

• Ett årskort som för en kostnad ger tillgång till innovationscentrets lokaler och aktiviteter under dagtid, bland annat mötes- och konferensrum med tillgång till internet med mera

• Möblerad arbetsplats i landskap för en högre kostnad. Konceptet omfattar en möblerad arbetsplats i gemensamt landskap, kontorsutrustning och tillgång till mötes- och konferensrum med mera.

• Kontorsrum i olika storlekar för den högsta kostnaden med tillgång till mötes- och konferensrum internet med mera.

– Gemensamt för samtliga är möjligheten att delta i gemensamma aktiviteter, arrangemang och events som genomförs i parkens regi eller i enskilda aktörers regi när detta erbjuds.

Underlätta

Karlstad Innovation Park har ambitionen att via gemenskap bidra till smartare arbetssätt för att den vägen underlätta för nya företagsinitiativ, samma är tankarna i Arvika. Man vill öppna upp för kontakter i gemensamma nätverk som skapas samtidigt som bröderna Braathen alltså säger att de har ett eget nätverk.

Trivs

Att det blev just Arvika beror på att Kjell Dagfinn förälskat sig i västra Värmland och Stora Årbotten och Arvika i synnerhet. Han arbetar annars som kiropraktor i Oslo men tillbringar mer och mer tid i Arvikatrakten.

– En fantastisk by, den blir bara finare och finare. Och kreativa miljöer och små företag är framtiden, det vill vi skapa i Arvika. Hit ska man kunna komma och få stöttning.