2015-12-04 15:38

2015-12-04 16:13

Malin Modh heter Arvikas lucia 2015

ARVIKA: Överlägsen i rösträkningen

Arvikas lucia 2015 heter Malin Modh.

Det var aldrig någon tvekan vem som skulle bli Arvikas lucia i år. Högen med Malin Modhs svarstalongen växte sig allt högre ju närmare Bengt Larne och Maria Ryman synade dem i sömmarna i samband med rösträkningen.

– Hon drog ifrån i slutet, fick 1 397 röster, det skiljde runt 850 röster till den närmaste, säger Maria Ryman, som totalt kunde räkna in 2 464 röstsedlar.

Solberga

Luciamamman Ryman fick i sällskap med Larne bege sig till Solbergagymnasiet eller närmare bestämt till skolans ekonomiprogram där Malin till vardags studerar. Lämpligt nog var Malin och hämtade böcker när Ryman och Larne gjorde entré, vilket innebar att hela klassen kunde jubla när Modh sist av alla gjorde sin ankomst till klassrummet.

– Jag tror jag drömmer, har ni verkligen dubbelkollat, sa Malin, när hon mottog blombuketten som tecken på utmärkelsen.

Positiv

Malin Modh kommer från Klässbol och beskriver sig som en glad tjej som försöker se positivt på saker och ting. Musik är en viktig del av tillvaron.

– Jag brukar sjunga, jag tycker det är jätteroligt att sjunga. Sedan är jag mycket med familjen.

Malin var tidigare med i en kör men skolan och andra fritidsaktiviteter krävde sitt varför hon slutade. Sång kommer det dock att handla om i rollen som lucia då hon och tärnorna genom bland annat luciasånger ska glädja gammal och ung under några intensiva dagar/veckor.

– Nu kommer jag att få fullt upp, det ska bli jättekul.

Ledare

Malin, från Klässbol, är också konfirmandledare i Stavnäs/Högeruds församling. Lucia av i dag handlar nog så mycket om inre skönhet, det vill säga om inre kvalitéer, om att vara symbol för något ljust i tider när dygnets timmar mest är mörka. De kvalitéerna har Malin.

– Jag är hur glad som helst för det här, fast jag är chockad. Jag trodde det inte.

Kröningen sker i Trefaldighetskyrkan den 11 december. Kyrkan i Arvika fick i samband med inskickade röstsedlar ta emot cirka 1 700 kronor i bidrag. Pengar som kommer att göra nytta i åldringsvård med mera.

Det var aldrig någon tvekan vem som skulle bli Arvikas lucia i år. Högen med Malin Modhs svarstalongen växte sig allt högre ju närmare Bengt Larne och Maria Ryman synade dem i sömmarna i samband med rösträkningen.

– Hon drog ifrån i slutet, fick 1 397 röster, det skiljde runt 850 röster till den närmaste, säger Maria Ryman, som totalt kunde räkna in 2 464 röstsedlar.

Solberga

Luciamamman Ryman fick i sällskap med Larne bege sig till Solbergagymnasiet eller närmare bestämt till skolans ekonomiprogram där Malin till vardags studerar. Lämpligt nog var Malin och hämtade böcker när Ryman och Larne gjorde entré, vilket innebar att hela klassen kunde jubla när Modh sist av alla gjorde sin ankomst till klassrummet.

– Jag tror jag drömmer, har ni verkligen dubbelkollat, sa Malin, när hon mottog blombuketten som tecken på utmärkelsen.

Positiv

Malin Modh kommer från Klässbol och beskriver sig som en glad tjej som försöker se positivt på saker och ting. Musik är en viktig del av tillvaron.

– Jag brukar sjunga, jag tycker det är jätteroligt att sjunga. Sedan är jag mycket med familjen.

Malin var tidigare med i en kör men skolan och andra fritidsaktiviteter krävde sitt varför hon slutade. Sång kommer det dock att handla om i rollen som lucia då hon och tärnorna genom bland annat luciasånger ska glädja gammal och ung under några intensiva dagar/veckor.

– Nu kommer jag att få fullt upp, det ska bli jättekul.

Ledare

Malin, från Klässbol, är också konfirmandledare i Stavnäs/Högeruds församling. Lucia av i dag handlar nog så mycket om inre skönhet, det vill säga om inre kvalitéer, om att vara symbol för något ljust i tider när dygnets timmar mest är mörka. De kvalitéerna har Malin.

– Jag är hur glad som helst för det här, fast jag är chockad. Jag trodde det inte.

Kröningen sker i Trefaldighetskyrkan den 11 december. Kyrkan i Arvika fick i samband med inskickade röstsedlar ta emot cirka 1 700 kronor i bidrag. Pengar som kommer att göra nytta i åldringsvård med mera.