2015-11-23 13:53

2015-11-23 13:59

Grannars vaksamhet ledde till gripande

ÅMOTFORS

Vid halv tiotiden på söndagskvällen bevittnade grannar ett inbrott i ett fritidshus i Nedre Älgestad, Åmotfors och larmade polis.

Vittnena såg hur några personer lämnade fritidshuset och strax därpå iakttogs en bil, som privatpersoner följde efter.

Bilen stoppades en stund senare av en polispatrull i närheten av Åmotfors. En 36-årig man och en 23-årig kvinna greps direkt.

Ungefär samtidigt fick en hundpatrull upp ett spår vid fritidshuset och efter ungefär två timmars spårarbete hittade hundpatrullen ytterligare tre män som greps, två av dem uppges vara 40 respektive 37 år gamla, den femte mannens ålder finns det inga uppgifter om, enligt polisanmälan. Samtliga anhölls senare av åklagare.

Personerna uppges ha brutit bort en plywoodskiva som satts i ett fönster efter ett tidigare inbrott i fritidshuset. Utanför huset fanns en del gods som gärningsmännen troligen lämnat då de blev upptäckta.

En del spår säkrades inne i fritidshuset i samband med brottsplatsundersökningen, bland annat har en kofot tagits i beslag.

Vittnena såg hur några personer lämnade fritidshuset och strax därpå iakttogs en bil, som privatpersoner följde efter.

Bilen stoppades en stund senare av en polispatrull i närheten av Åmotfors. En 36-årig man och en 23-årig kvinna greps direkt.

Ungefär samtidigt fick en hundpatrull upp ett spår vid fritidshuset och efter ungefär två timmars spårarbete hittade hundpatrullen ytterligare tre män som greps, två av dem uppges vara 40 respektive 37 år gamla, den femte mannens ålder finns det inga uppgifter om, enligt polisanmälan. Samtliga anhölls senare av åklagare.

Personerna uppges ha brutit bort en plywoodskiva som satts i ett fönster efter ett tidigare inbrott i fritidshuset. Utanför huset fanns en del gods som gärningsmännen troligen lämnat då de blev upptäckta.

En del spår säkrades inne i fritidshuset i samband med brottsplatsundersökningen, bland annat har en kofot tagits i beslag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.