2015-11-23 10:15

2015-11-23 10:16

En kalender med behållning

ARVIKA: Nyheter i årets kalender

Nu börjar den säljas: Arvikas julkalender 2015. Under två år har det arrangerats levande julkalender i Arvika, så också i år, men nu vid fyra tillfällen, samt med vinstchanser bakom luckorna varje dag. Störst vinnare blir nog ändå asylsökande barn- och ungdomar i Glava, då överskott av årets intäkter kommer gå till barn- och ungdomsverksamhet.

Ja, det är en hel del nyheter med Arvikas julkalender 2015, som i år kommit till i samarbete mellan Aktiva Arvika, Arvika kommun, illustratören Ane Gustavsson och Glava bygdekontor.

Utomhusaktiviteter

Ane Gustavsson har målat kalendern och med hjälp av Tilde tryck, tryckt upp julkort med samma motiv. Överskottet av kalendrarna och hela intäkten för julkort kommer att gå oavkortat till Glava bygdekontors ungdomsverksamhet. Bygdekontoret arbetar hårt med aktiviteter för asylsökande barn- och ungdomar, och i och med det här samarbetet hoppas man på att kunna erbjuda fler utomhusaktiviteter i vinter, så som längdskidåkning, slalom och skridskoåkning/hockey.

– Det som är nytt förutom att det blir fyra tillfällen med underhållning är att det blir en riktig julkalender, en lucka varje dag och det är även ett lotteri! berättar Jenny Fändriks, kultursamordnare Arvika kommun.

Underhållning blir det på skyltsöndagen och tre lördagar i december i korsningen Kyrkogatan -Torggatan.

Vinstchanser

– 1 500 stycken kalendrar finns det. Varje dag kan man vinna och det är två vinster varje dag! Bakom varje lucka döljer det sig en illustration som Ane gjort. Varje vinst har ett värde av minst 300 kr, säger Jenny och berättar att många velat vara med och bidra med vinster.

En vinst kan vara biljetter till olika evenemang, presentkort, ett barnkalas på simhallen, sällskapsspel och mycket mer.

Och överskottet från försäljningen går som sagt till Glava bygdekontors barn och ungdomsverksamhet.

– De gör ett oerhört stort integrationsarbete, säger Jenny Fändriks och berättar att det var väldigt lätt att få in vinster till kalendern när handlarna visste vilket ändamål kalendern skulle säljas för.

Men vad blir det då för underhållning på stan?

Jo, det blir mycket musik, dans, poesi och teater. En barnkör från Glava kommer, musikhögskolan och folkhögskolan uppträder!

Kalendrarna kommer att säljas i flera butiker i Arvika och Glava, samt av barn från Glava vid olika arrangemang.

Ja, det är en hel del nyheter med Arvikas julkalender 2015, som i år kommit till i samarbete mellan Aktiva Arvika, Arvika kommun, illustratören Ane Gustavsson och Glava bygdekontor.

Utomhusaktiviteter

Ane Gustavsson har målat kalendern och med hjälp av Tilde tryck, tryckt upp julkort med samma motiv. Överskottet av kalendrarna och hela intäkten för julkort kommer att gå oavkortat till Glava bygdekontors ungdomsverksamhet. Bygdekontoret arbetar hårt med aktiviteter för asylsökande barn- och ungdomar, och i och med det här samarbetet hoppas man på att kunna erbjuda fler utomhusaktiviteter i vinter, så som längdskidåkning, slalom och skridskoåkning/hockey.

– Det som är nytt förutom att det blir fyra tillfällen med underhållning är att det blir en riktig julkalender, en lucka varje dag och det är även ett lotteri! berättar Jenny Fändriks, kultursamordnare Arvika kommun.

Underhållning blir det på skyltsöndagen och tre lördagar i december i korsningen Kyrkogatan -Torggatan.

Vinstchanser

– 1 500 stycken kalendrar finns det. Varje dag kan man vinna och det är två vinster varje dag! Bakom varje lucka döljer det sig en illustration som Ane gjort. Varje vinst har ett värde av minst 300 kr, säger Jenny och berättar att många velat vara med och bidra med vinster.

En vinst kan vara biljetter till olika evenemang, presentkort, ett barnkalas på simhallen, sällskapsspel och mycket mer.

Och överskottet från försäljningen går som sagt till Glava bygdekontors barn och ungdomsverksamhet.

– De gör ett oerhört stort integrationsarbete, säger Jenny Fändriks och berättar att det var väldigt lätt att få in vinster till kalendern när handlarna visste vilket ändamål kalendern skulle säljas för.

Men vad blir det då för underhållning på stan?

Jo, det blir mycket musik, dans, poesi och teater. En barnkör från Glava kommer, musikhögskolan och folkhögskolan uppträder!

Kalendrarna kommer att säljas i flera butiker i Arvika och Glava, samt av barn från Glava vid olika arrangemang.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.