2015-11-17 13:25

2015-11-17 13:25

Desiree och Fossa till final

INSÄNT: Arvikaframgång i kaninhoppnings-SM

Värmlands Kaninhoppare har under den gångna helgen varit iväg på Svenska mästerskapen i krokbana och höjdhopp 2015 i Södertälje.

Klubben hade fyra ekipage representerade av de totalt 113 startande. Allra bäst gick det för 14-åriga Desiree Aronsson från Arvika. Tillsammans med sin kanin Tassens Fossa började de tävlingen med att i första omgång hoppa på tre fel. I andra omgången presterade sedan ekipaget sitt livs lopp genom att hoppa den stora, svåra elitbanan på endast ett fel, vilket tog dem till en SM final.

I finalen blev det sedan fyra fel, och de slutade på en mycket fin 16:e plats av de totalt 113 startande.

Arvikas andra ekipage, Paulina Haglund 14 år, med sin kanin Snöflingans Salt-N-Pepa gjorde sitt första SM tillsammans. De kämpade på bra men denna gång räckte det inte till en placering.

De andra värmländska ekipagen kom från Deje och Molkom genom Yvonne Karlsson med Dusty Smoke och Miranda Wigander med Flammans Black Magic. Under föregående SM var båda dessa ekipage i final, och trots fina prestationer under även detta SM så räcke det inte till en finalplats denna gång. Värmlänningarnas placeringar under detta SM blev 16, 64 och en 100 plats av de totalt 113 startande.

Klubben hade fyra ekipage representerade av de totalt 113 startande. Allra bäst gick det för 14-åriga Desiree Aronsson från Arvika. Tillsammans med sin kanin Tassens Fossa började de tävlingen med att i första omgång hoppa på tre fel. I andra omgången presterade sedan ekipaget sitt livs lopp genom att hoppa den stora, svåra elitbanan på endast ett fel, vilket tog dem till en SM final.

I finalen blev det sedan fyra fel, och de slutade på en mycket fin 16:e plats av de totalt 113 startande.

Arvikas andra ekipage, Paulina Haglund 14 år, med sin kanin Snöflingans Salt-N-Pepa gjorde sitt första SM tillsammans. De kämpade på bra men denna gång räckte det inte till en placering.

De andra värmländska ekipagen kom från Deje och Molkom genom Yvonne Karlsson med Dusty Smoke och Miranda Wigander med Flammans Black Magic. Under föregående SM var båda dessa ekipage i final, och trots fina prestationer under även detta SM så räcke det inte till en finalplats denna gång. Värmlänningarnas placeringar under detta SM blev 16, 64 och en 100 plats av de totalt 113 startande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.