2015-11-05 12:55

2015-11-05 12:55

Bertil Åhman kommer på besök

GUNNARSKOG/CHARLOTTENBERG

Bertil Åhman besöker under helgen missionsförsamlingarna i Gunnarskog och Charlottenberg. På lördagskvällen är det missionsgudstjänst i Tvärud, där Bertils pappa var pastor mellan 1963 och 1973.

Under den tiden tog Bertil studentexamen vid Högre Allmänna Läroverket i Arvika och några år senare åkte han till Kongo för att som SMU-frivillig arbeta som lärare. Efter första arbetsperioden medverkade han vid en informationskväll i hemförsamlingen och nu blir det en uppföljning, 45 år senare!

Bertils fru Birgitta är också med vid samlingarna; under närmare 12 år har de arbetat som missionärer i de båda Kongo-republikerna. På 1980-talet gjorde de dessutom en arbetsperiod vid Svenska skolan i Japan.

På söndag förmiddag deltar Åhmans i gudstjänsten i Charlottenbergs missionskyrka, då temat är Förlåtelse utan gränser.

Under den tiden tog Bertil studentexamen vid Högre Allmänna Läroverket i Arvika och några år senare åkte han till Kongo för att som SMU-frivillig arbeta som lärare. Efter första arbetsperioden medverkade han vid en informationskväll i hemförsamlingen och nu blir det en uppföljning, 45 år senare!

Bertils fru Birgitta är också med vid samlingarna; under närmare 12 år har de arbetat som missionärer i de båda Kongo-republikerna. På 1980-talet gjorde de dessutom en arbetsperiod vid Svenska skolan i Japan.

På söndag förmiddag deltar Åhmans i gudstjänsten i Charlottenbergs missionskyrka, då temat är Förlåtelse utan gränser.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.