2015-11-02 09:41

2015-11-02 09:41

Berättar om mångbottnad konflikt

ARVIKA

På onsdag kväll kommer journalisten Vladislav Savic till Arvika Bibliotek för att föreläsa om bakgrunden till och nuläget i konflikten i Syrien.

I sitt föredrag om Syrien kommer Vladislav Savic att prata om hur Syrienkonfliktens följdverkningar påverkar oss alla i dag. Savic menar att det inte bara är en konflikt, utan en rad konflikter där Syrien symboliserar ett slags epicentrum som kan frammana fortsatta skalv i resten av världen. Enligt Vladislav Savic är det också en mångbottnad konflikt som omfattar såväl demokrati, religiösa politiska krafter och regional maktkamp.

Vladislav Savic har arbetat som journalist i de flesta av världens konliktområden och var i många år en uppskattad utrikeskorrespondent och reporter i Sveriges Radio.

I sitt föredrag om Syrien kommer Vladislav Savic att prata om hur Syrienkonfliktens följdverkningar påverkar oss alla i dag. Savic menar att det inte bara är en konflikt, utan en rad konflikter där Syrien symboliserar ett slags epicentrum som kan frammana fortsatta skalv i resten av världen. Enligt Vladislav Savic är det också en mångbottnad konflikt som omfattar såväl demokrati, religiösa politiska krafter och regional maktkamp.

Vladislav Savic har arbetat som journalist i de flesta av världens konliktområden och var i många år en uppskattad utrikeskorrespondent och reporter i Sveriges Radio.