2015-11-02 11:39

2015-11-02 11:39

Årets tema är bra mat

EDA: Onsdag arrangeras Seniordag i alla tätorter

Onsdagen den 4 november arrangeras en Seniordag i de tre tätorterna Charlottenberg, Koppom och Åmotfors. I år är temat mat.

– Vi tycker att det är ett viktigt ämne. Årets tema ska inspirera till bra mat för alla 65 plus. Man kan ha andra behov när man är äldre, säger Mimmi Adolfson, folkhälsosamordnare i Eda kommun.

Seniordagen inleds på Hemvärnsgården i Åmotfors på förmiddagen. Efter lunch körs samma program först i Kyrkans hus i Charlottenberg och därefter i Koppom i Hierneskolans matsal senare på eftermiddagen.

Anna Lind Hedin dietist vid Friskvården i Värmland kommer att föreläsa om ämnet mat. Lena Glenberg, som är chef för kommunens kostenhet, kommer att berätta om den verksamheten och även bjuda på lite enklare provsmakning.

– I samband med Seniordagen tänkte vi också, som en uppföljning till det, inspirera till en matlagningskurs i januari, i regi av studieförbundet ABF. Hur man kan laga enkel, bra mat. Det ska inte vara för krångligt, säger Mimmi Adolfson.

Men det blir inte bara nyttigheter under Seniordagen, utan även kaffe och kaka. Det kan vara nyttigt på sitt sätt, för trivsel och välmående.

Kristina Öjstrand från Friskvården i Värmland, som är med och arrangerar Seniordagen, kommer att avsluta med ett kort rörelseprogram, så kroppen får lite av det också.

– Vi tycker att det är ett viktigt ämne. Årets tema ska inspirera till bra mat för alla 65 plus. Man kan ha andra behov när man är äldre, säger Mimmi Adolfson, folkhälsosamordnare i Eda kommun.

Seniordagen inleds på Hemvärnsgården i Åmotfors på förmiddagen. Efter lunch körs samma program först i Kyrkans hus i Charlottenberg och därefter i Koppom i Hierneskolans matsal senare på eftermiddagen.

Anna Lind Hedin dietist vid Friskvården i Värmland kommer att föreläsa om ämnet mat. Lena Glenberg, som är chef för kommunens kostenhet, kommer att berätta om den verksamheten och även bjuda på lite enklare provsmakning.

– I samband med Seniordagen tänkte vi också, som en uppföljning till det, inspirera till en matlagningskurs i januari, i regi av studieförbundet ABF. Hur man kan laga enkel, bra mat. Det ska inte vara för krångligt, säger Mimmi Adolfson.

Men det blir inte bara nyttigheter under Seniordagen, utan även kaffe och kaka. Det kan vara nyttigt på sitt sätt, för trivsel och välmående.

Kristina Öjstrand från Friskvården i Värmland, som är med och arrangerar Seniordagen, kommer att avsluta med ett kort rörelseprogram, så kroppen får lite av det också.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.