2015-10-31 06:00

2015-10-31 10:00

Frikänns från vapenbrott

ARVIKA KOMMUN

En man i 70-årsåldern bosatt i Arvika kommun har av hovrätten frikänts för det vapenbrott han tidigare dömdes för i tingsrätten.

Tingsrätten dömde i juni i år mannen för vapenbrott och brott mot vapenlagen till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar för innehav av två revolvrar samt ammunition som han inte hade licens för. Vapnen förvarades dessutom i ett helt vanligt skåp i en hall; inte inlåsta i vapenskåp.

Mannen anförde redan i tingsrätten att vapnen ska ha funnits i huset när han köpte det, och att han inte hade något bra svar till varför de förvarades som de gjorde, eller varför han inte lämnat in dem till polisen.

Hovrätten går på mannens linje och ogillar åtalet i sin helhet. De menar att de förklaringar han lämnat är fullt rimliga.

Tingsrätten dömde i juni i år mannen för vapenbrott och brott mot vapenlagen till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar för innehav av två revolvrar samt ammunition som han inte hade licens för. Vapnen förvarades dessutom i ett helt vanligt skåp i en hall; inte inlåsta i vapenskåp.

Mannen anförde redan i tingsrätten att vapnen ska ha funnits i huset när han köpte det, och att han inte hade något bra svar till varför de förvarades som de gjorde, eller varför han inte lämnat in dem till polisen.

Hovrätten går på mannens linje och ogillar åtalet i sin helhet. De menar att de förklaringar han lämnat är fullt rimliga.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.